Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Ferencváros elnöke kiejtené az Újpestet az utolsó fordulóban

A Ferencváros elnöke elmondta, hogy az utolsó fordulóban az Újpest elleni derbin a lila-fehérek bennmaradása múlna, nem lennének tekintettel a rivális helyzetére…

Miután három fordulóval a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) vége előtt még nem biztos, hogy az Újpest bennmarad, az is előfordulhat, hogy az utolsó fordulóban a Ferencváros elleni rangadón fog eldőlni a negyedik kerületiek sorsa.

A lila-fehérek jelenleg a tizedik helyen hat ponttal előzik meg a már kieső helyen álló Kisvárdát, vagyis még további pontokra lenne szükségük a bennmaradás bebiztosításához.

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a közmédiának adott interjúban leszögezte, hogy ha az utolsó fordulóban dőlne el az Újpest sorsa, a Fradi megpróbálná kiejteni a riválist a bajnokságból:

“Amikor mi nem voltunk az első osztály tagjai – bár nem kiestünk, hanem kizártak –, tort ültek rajtunk. És senkitől nem hallottam azt, hogy a Fradi és derbi nélkül nem igazi a bajnokság. Amikor megvertek minket 6-0-ra, egy lelátói magazint neveztek el erről, aztán egyszercsak elmentünk hozzájuk és mi nyertünk 6-0-ra, akkor ezt megszüntették. Tehát a sport pont ezt tanítja, hogy az ember ne legyen fellengzős és nagyképű, legyen benne szolidaritás, sportszerűség és az Újpest ebben a helyzetben nem volt sportszerű. Tudom, hogy sokakat, főleg Újpest-szimpatizánsokat ez fel fog háborítani, de ezt minden klubnak meg kell tanulnia. És akkor az Újpestből is újra egy komoly klub válhat, de ezeken a megtisztulásokon át kell menni” – jegyezte meg az FC elnöke.

Az Újpest a következő két fordulóban a Diósgyőrt és a Kecskemétet látja vendégül, mielőtt a zárókörben a Ferencvároshoz látogat.