Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Guirassy góljával idegenben nyert a Stuttgart és beelőzte a Bayern Münchent – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 33. fordulójának nyitómérkőzésén az Európa-konferencialigáért küzdő Augsburg látta vendégül az ezüstéremért harcoló Stuttgartot.

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

A mérkőzés teljes egészében a Stuttgart irányított és az első félidőben csak ők alakítottak ki helyzeteket. A 13. percben Chris Führich kapott remek labdát, majd elpuskázta gólhelyzetét, ugyanis mellé lőtt. A 30. percben Deniz Undav lőtt kapura a 16-osról, de Koubek védeni tudta lövését. A 36. percben jártak a legközelebb a gólhoz a “Vörösök”, azonban Jamie Leweling a kapu előteréből csak a lécet találta el, így 0-0-val mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrész elején sikerült megszereznie a vezetést a vendégeknek, a 48. percben Enzo Millottól kapott egy remek kiugratást Serhou Guirassy, majd két védő gyűrűjében sikerült elgurítania a labdát Koubek kapus mellett, 0-1! A következő komoly gólszerzési esélyre egészen a 87. percig kellett várni, azonban a csereként beálló Silas lövését Koubek bravúrral védeni tudta. A hátralévő pár percben pedig már semmi komoly nem történt, így a vendégek nyerték a találkozót. A Stuttgart a győzelmével beelőzve a Bayern München fellépett a második helyre, míg az Augsburg a vereség következtében maradt a 9. pozícióban és a forduló végére akár egészen a 12. helyig is visszaeshetnek.

Augsburg – Stuttgart 0-1 (0-0)
Helyszín: WWK Arena (Augsburg), Vezette: P. Ittrich
Gólszerző:ill. Guirassy (48.)
Sárga lap: Demirovic (63.), Mbabu (76.), Iago (82.) ill. Anton (42.), Jeong Woo-Yeong (72.)
Kiállítás:ill.

Augsburg: Koubek – Gouweleeuw, Jakic, Uduokhai – Mbabu, Breithaupt (Engels 75.), Dorsch (Michel 75.), Iago – Tietz (Beljo 86.), Demirovic, Vargas (Maier 32.). Vezetőedző: Jess Thorup

Stuttgart: Nübel – Stergiou, Anton, Ito, Mittelstadt – Leweling (Silas 71.), Millot (Karazor 84.), Stiller, Führich (Jeong Woo-Yeong 71.) – Unadv (Rouault 84.), Guirassy. Vezetőedző: Sebastian Hoeness

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 33. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Péntek:
Augsburg – Stuttgart 0-1

Szombat:
15:30 Freiburg – Heidenheim
15:30 Köln – Union Berlin
15:30 Mönchengladbach – Frankfurt
15:30 RB Leipzig – Werder Bremen (Tv: Aréna 4)
18:30 Mainz – Borussia Dortmund (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Darmstadt – Hoffenheim (Tv: Match4)
17:30 Bayern München – Wolfsburg (Tv: Aréna 4)
19:30 Bochum – Bayer Leverkusen (Tv: Aréna 4)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore