Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ötgólos győzelmet aratott a tartalékosan felálló Inter! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 36. fordulójának nyitó mérkőzését a kiesés elől menekülő Frosinone és a már biztos bajnok Inter játszotta.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Sassuolo elleni vereséget követően ismét egy erősen felforgatott kezdőt küldött fel Simone Inzaghi a pályára, és az Inter ezúttal sem kezdte jól a mérkőzést, a Frosinonének ugyanis több apróbb lehetősége is volt az első negyedórában. A 19. percben aztán megszerezték a vezetést a vendégek, miután Dimarco passza után Thuram centerezett, amire Frattesi érkezett középen, és a hálóba talált, 0-1! A 25. minutumban Sommertól volt szükség egy hatalmas védésre, aki Brescianini jobb felsőbe tartó tekerését ütötte szögletre. A 40. percben ismét közel járt az egyenlítéshez a hazai gárda, Cheddira tizenhatoson belülről leadott lövése azonban „kettétörte” a keresztlécet.

A második játékrész elején ismét aktívabb volt a Frosinone gárdája, amely többször is zavarba tudta hozni az Inter védelmét, de az egyenlítés nem jött össze. A túloldalon az első veszélyes helyzet az 58. percben alakult ki, amikor egy szöglet után Bisseck fejese a felsőlécet találta el. A 60. minutumban aztán már a kapufa sem mentette meg a hazaiakat, Frattesi centerezése után ugyanis Arnautovic passzolta a kapuba a játékszert, 0-2! A második kapott gólt követően is ment előre a Frosinone, amelynek számos lehetősége volt arra, hogy megszerezzék a szépítő találatot, de rendre elpuskázták a helyzeteket. A mérkőzést végleg a 77. percben zárta le az Inter, amikor a 77. percben Buchanan betört a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a bal alsó sarkot, 0-3! Sőt, a 80. percben Lautaro Martinez hosszú ideje tartó gólcsendjét is sikerült megtörni, miután egy védő által kirúgott labdát begyűjtött a tizenhatoson belül, majd higgadtan a bal alsóba lőtt, 0-4! Újabb 4 perc elteltével megint gólt ünnepelhetett az Inter, miután Thuram senkitől sem zavartatva a tizenhatosig gyalogolhatott, majd higgadtan átemelte a kapus felett a labdát, beállítva ezzel az 5:0-s végeredményt!

Frosinone – Inter 0-5 (0-1)
Helyszín: Stadio
Benito Stirpe Vezette: A. Giua
Gólszerzők:
ill. Frattesi (19.), Arnautovic (60.), Buchanan (77.), Martinez (80.), Thuram (84.)
Sárga lapok: -ill.-
Kiállítás:ill.-

Frosinone: Cerofolini – Bonifazi, Okoli (Monterisi 82.), Lirola (Harroui 71.) – Valeri, Brescianini, Mazzitelli (Gelli 38.), Zortea – Reinier (Kaio Jorge 71.), Soule – Cheddira (Ibrahimovic 82.) Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Inter: Sommer – Bisseck, de Vrij, Augusto – Darmian (Cuadrado 60.), Frattesi, Asllani, Barella (Sensi 75.) (Klaassen 64.), Dimarco (Buchanan 72.) – Thuram, Arnautovic (Martinez 64.) Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés összefoglalója:

A 36. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Frosinone – Inter 0-5

Szombat:
18:00 Napoli – Bologna (Tv: Sport 2)
20:45 AC Milan – Cagliari (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
12:30 Lazio – Empoli (Tv: Sport 2)
15:00 Genoa – Sassuolo
15:00 Hellas Verona – Torino (Tv: Sport 2)
18:00 Juventus – Salernitana (Tv: Sport 2)
20:45 Atalanta – AS Roma (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Lecce – Udinese (Tv: Sport 1)
20:45 Fiorentina – Monza (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore