Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Zvonarek és Goretzka góljával könnyed győzelmet aratott odahaza a Bayern München! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 33. fordulójának vasárnapi játéknapján a Bayern München gárdája a Wolfsburgot látta vendégül.

(Photo by Lukas Barth/picture alliance via Getty Images)

Mindössze 4 percet kellett várni, hogy a támadószekcióban igencsak tartalékosan felálló Bayern gárdája megszerezze a vezetést! Ekkor Davies tette a labdát Zvonarek elé, aki a tizenhatosról a kapufa érintésével szépen kilőtte a jobb alsót, 1-0! A 13. percben aztán már két góllal vezetett a bajor gárda! Egy labdaszerzést követően Zaragoza beadása után Müller elé került a labda, ő pedig Goretzka elé tálalt, aki higgadtan a léc alá vágta a játékszert, 2-0! Ezt követően Bryan Zaragoza is betalált, ám mint kiderült, a gólt megelőző helyzetnél Thomas Müller lesen tartózkodott. A gyors kezdést követően a félidő második fele jóval csendesebben zajlott, egyik fél sem tudott igazán nagy lehetőséget kidolgozni, így 2:0-s állással mehettek pihenőre a felek.

A második játékrész első fele is nagyobb esemény nélkül zajlott le, pár veszélytelenebb Bayern próbálkozáson kívül nem lehetett mit feljegyezni. Az iramot jól jelzi, hogy az első komolyabb helyzet a 83. percben alakult ki, miután Tiago Tomás vette célba a kaput, de kevéssel célt tévesztett. Az utolsó percekben még nagy erőket mozgósított a Wolfsburg annak érdekében, hogy legalább a szépítés összejöjjön a számukra, de nem jártak sikerrel, így a Bayern ezzel a győzelemmel visszavette a Stuttgarttól a 2. helyet az utolsó forduló előtt, ahol a Hoffenheimmel fognak majd megmérkőzni.

Bayern München – Wolfsburg 2-0 (2-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: B. Dankert
Gólszerzők:
Zvonarek (4.), Goretzka (13.), ill.-
Sárga lapok: -ill. Majer (53.), Lacroix (90+3.)
Kiállítás:ill.-

Bayern München: Neuer (Peretz 74.) – Davies, Kim (de Ligt 74.), Upamecano, Kimmich – Goretzka (Laimer 74.), Pavlovic – Zaragoza (Perez Vinlöf 74.), Müller, Zvonarek (Asp-Jensen 90.) – Tel Vezetőedző: Thomas Tuchel

Wolfsburg: Casteels – Lacroix, Bornauw, Jenz (Zesiger 46.) – Baku (Cerny 79.), Wimmer (Kaminski 46.), Arnold, Paredes (Tomás 79.), Maehle – Wind (Pejcinovic 85.), Majer Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl

A mérkőzés összefoglalója:

A 33. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Augsburg – VfB Stuttgart 0-1

Szombat:
Freiburg – Heidenheim 1-1
Köln – Union Berlin 3-2
B. Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt 1-1
RB Leipzig – Werder Bremen 1-1
Mainz – Borussia Dortmund 3-0

Vasárnap:
Darmstadt – Hoffenheim 0-6
Bayern München – Wolfsburg 2-0
19:30 VfL Bochum – Bayer Leverkusen (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore