Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: de Paul szépségdíjas góljával nyert odahaza az Atlético Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 35. fordulójának vasárnapi játéknapján a BL-indulásért harcoló Atlético Madrid gárdája az élvonalban maradásért küzdő Celta Vigót látta vendégül.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Veszélyesen kezdte a mérkőzést az Atlético Madrid, amely az első negyedórában több veszélyes lehetőséget is kidolgozott. A legnagyobb bravúrokra Guaitától a 14. percben volt szükség, amikor előbb Riquelme, majd Lino lövését hárította a vendégek kapusa. A játékrész második felére alábbhagyott a „Matracosok” fölénye, de a 40. percben így is majdnem megszerezték a vezetést, miután Koke indításával Llorente került a védők közé, de a befejezés gyengére sikeredett, így Guaita könnyedén hárított. A ráadás pillanataiban még Witsel okozott riadalmat a saját kapuja előtt, amikor egy beadás megpattant a hátán, a labda pedig éppen a felsőléc felett hagyta el a játékteret.

A második félidő első veszélyes lehetőségére az 59. percig kellett várni, amikor a vendégeknél egy gyors ellentámadás végén Bamba középre tett labdáját Aspas lőtte a léc alá, Oblak azonban hatalmas bravúrt bemutatva megmentette csapatát. A 67. minutumban ismét Oblaktól volt szükség egy hárításra, a szlovén kapus ezúttal Beltrán távoli próbálkozását hatástalanította. Az Atlético első komoly helyzetére a 77. percig kellett várni, amikor egy indítást követően Barrios szúrta kapura a labdát éles szögből, de Guaita a felsőlécre tudta tolni a játékszert! A 84. percben aztán de Paul próbálkozott meg a gólszerzéssel, de Guaita ezt is hárítani tudta, és szögletre ütötte a labdát! Az ezt követő szögletnél viszont már a vendégek kapusa is tehetetlen volt! A védők által kifejelt labdát de Paul vette le mellel, majd meg sem várva a pattanást, kapásból gyönyörűen a bal felsőbe lőtt, 1-0! A kapott gólt követően a Celta ugyan mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, de nem tudták veszélyeztetni Oblak kapuját, így az Atlétcio otthon tartotta a három pontot, és szinte bebiztosították a BL-indulást érő 4. helyet.

Atlético Madrid – Celta Vigo 1-0 (0-0)
Helyszín:
Metropolitano Stadium Vezette: J. Vazquez
Gólszerző:
de Paul (84.) ill.-
Sárga lapok: Witsel (72.) ill. Starfelt (36.)
Kiállítás:ill.-

Atlético Madrid: Oblak – Riquelme (Mandava 75.), Hermoso, Witsel, Savic (de Paul 56.), Azpilicueta – Lino (Morata 46.), Koke, Llorente – Griezmann (Depay 75.), Correa (Barrios 62.) Vezetőedző: Diego Simeone

Celta Vigo: Guaita – Nunez (Manquillo 88.), Starfelt (Miguel 90+2.), Jailson – Mingueza, Belrtán, Rodriguez (Douvikas 88.), Alvarez – Larsen (Allende 68.), Bamba (de la Torre 88.) – Aspas Vezetőedző: Claudio Giraldez

A mérkőzés összefoglalója:

A 35. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Alaves – Girona 2-2

Szombat:
Mallorca – Las Palmas 1-0
Villarreal – Sevilla 3-2
Granada – Real Madrid 0-4
Athletic Bilbao – Osasuna 2-2

Vasárnap:
Cádiz – Getafe 1-0
Atlético Madrid – Celta Vigo 1-0
18:30 Valencia – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Betis – Almeria (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Barcelona – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore