Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az utolsó percekben mentett pontot a sereghajtó ellen hazai pályán a Juventus – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 36. fordulójának vasárnapi játéknapján a harmadik helyért küzdő Juventus a biztos kieső Salernitanát látta vendégül.

(Photo by Chris Ricco – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A 8. percben Dusan Vlahovic juttathatta volna előnyhöz a hazaiakat, azonban Fiorillo kapus a lécre tudta tolni labdáját. A 27. percben jött a hidegzuhany a Juventusnak, ugyanis Junior Sambia szögletére Niccolo Pierozzi érkezett a rövid sarkon jó ütemben és remekül találta el fejjel a labdát, amibe Szczesny már csak beleérni tudott, 0-1! A 32. percben Sambia a gólpasszt után be is találhatott volna, de Szczesny védeni tudta a szabadrúgását. A 35. percben Bremer állt közel az egyenlítést érő gól megszerzéséhez, azonban lövése elkerülte a kaput. A 36. percben Ikwuemesi lőhetett kapura ígéretes helyzetből, viszont Szczesny bravúrral hárítani tudta a próbálkozást. A 44. percben kis híján egyenlíteni tudtak a torinóiak, de Cambiaso közeli lövése csak a kapufát találta el.

A 60. percben Vlahovic előtt adódott ismét gólszerzési esély, azonban a szerb csatár mellé lőtt. A 62. percben a csereként beálló Chiesa is egyenlíthetett volna, de a védők menteni tudtak az utolsó pillanatban. A 66. percben Gatti fejelhetett egy szabadrúgást követően, viszont a próbálkozás elkerülte a kaput. A 80. percben Arkadiusz Milik fejelhetett kapura, azonban Fiorillo kitudta tolni szögletre a lengyel csatár fejesét. A 88. percben is közel állt az egyenlítéshez a Juventus, azonban Miretti lövése a felső lécen csattant. A rengeteg próbálkozás végül meghozta a gyümölcsét, a hosszabbítás 2. percében egy szögletet követően Locatelli tette bele a lábát a labdába, így a kapu előtt elgurult keresztbe, amire Rabiot vetődött be és kotorta a játékszert a hálóba, 1-1! Az utolsó pillanatokban Miretti otthon tarthatta volna mind a három pontot a Juventusnak, de ígéretes helyzetben mellé lőtt. A Juventus számára sokba kerülhet még ez a két pont, ugyanis maradtak a negyedik helyen és még a Bajnokok Ligája indulás sem biztos.

Juventus – Salernitana 1-1 (0-1)
Helyszín: Allianz Stadion (Torino), Vezette: A. Santoro
Gólszerzők: Rabiot (90+1.) ill. Pierozzi (27.)
Sárga lap: Vlahovic (22.), Rabiot (25.) ill. Zanoli (68.), Sambia (85.), Fiorillo (87.), Pasalidis (90+3.), Basic (90+7.)
Kiállítás: ill.

Juventus: Szczesny – Gatti, Bremer, Rugani (Yildiz 76.) – Cambiaso, McKennie (Miretti 46.), Locatelli, Rabiot, Kostic (Iling Junior 46.) – Vlahovic (Milik 77.), Kean (Chiesa 46.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Salernitana: Fiorillo – Pierozzi, Fazio, Pirola – Sambia (Pellegrino 90+1.), Coulibaly, Basic, Zanoli (Pasalidis 90.) – Tchaouna, Vignato (Legowski 65.), Ikwuemesi (Kastanos 73.). Vezetőedző: Stefano Colantuono

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 36. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Frosinone – Inter 0-5

Szombat:
Napoli – Bologna 0-2
AC Milan – Cagliari 5-1

Vasárnap:
Lazio – Empoli 2-0
Genoa – Sassuolo 2-1
Hellas Verona – Torino 1-2
Juventus – Salernitana 1-1
20:45 Atalanta – AS Roma (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Lecce – Udinese (Tv: Sport 1)
20:45 Fiorentina – Monza (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore