Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Lucca és Samardzic góljával kulcsfontosságú győzelmet aratott az Udinese! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 36. fordulójának hétfői játéknapján a kiesőzónában tanyázó Udinese a Lecce otthonába látogatott.

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Aktívabban kezdte a mérkőzést a Lecce együttese, amely többször is eljutott az Udinese kapujáig az első negyedórában, de a vezetést nem tudták megszerezni. Ezt követően némileg aktívabbá váltak a vendégek is, ennek jeleként a 19. percben egy szöglet után Kristensen szerezhetett volna gólt, de a kapu fölé fejelt ígéretes helyzetből, majd a 25. minutumban Success küldött kapura egy életerős lövést, de ez kevéssel a léc felett szállt el. A 36. percben aztán megszerezte a vezetést az Udinese, miután Perez beadására kiválóan érkezett középen Lucca, aki a jobb alsóba bólintott, 0-1! A ráadásban majdnem összejött az egyenlítés a Lecce számára, miután a tisztázni igyekvő Kristensen kishíján a saját kapujába tette a labdát, de Okoye résen volt, és szögletre mentett.

A második játékrész első fele nem hozott sok lehetőséget, leginkább a mezőnyben zajlottak a párharcok. Az első veszélyesebb helyzet a 65. percben alakult ki, amikor Pongracic vállalkozott egy távoli lövésre, de végül a védő próbálkozása elkerülte a kaput. A 73. percben aztán már egy védésre is szükség volt Okoyétól, aki Pierotti életerős lövését tudta bravúrral hárítani. A 78. minutumban aztán egy beívelt szabadrúgást Baschirotto tudott kapura csúsztatni, Okoye azonban a helyén volt és jól zárta a rövid sarkot. A 85. percben aztán meg tudta kontrázni az egyre jobban kitámadó hazaiakat az Udinese! Egy Pereyra által beívelt labdát Davis fejelt a kapura, amit nagy bravúrral védett még Falcone, a kipattanót azonban Samardzic már a hálóba vágta, 0-2! A második találat el is döntötte a három pont sorsát, az Udinese pedig ezzel a sikerrel elmozdult a kiesőzónából.

Lecce – Udinese 0-2 (0-1)
Helyszín:
Stadio Via del Mare Vezette: D. Massa
Gólszerzők:
ill. Lucca (36.), Samardzic (85.)
Sárga lapok: Blin (17.), Dorgu (57.) ill. Payero (60.)
Kiállítás:ill.-

Lecce: Falcone – Gallo, Pongracic, Baschirotto, Gendrey – Ramadani, Blin (Pierotti 56.), Dorgu (Oudin 72.), Rafia (Berisha 56.), Almqvist (González 72.) – Krstovic Vezetőedző: Luca Gotti

Udinese: Okoye – Perez, Bijol, Kristensen – Ehizibue (Ebosele 74.), Walace (Zarraga 90+2.), Payero, Kamara – Samardzic (Ferreira 90+2.), Success (Pereyra 67.) – Lucca (Davis 67.) Vezetőedző: Fabio Cannavaro

A mérkőzés összefoglalója:

A 36. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Frosinone – Inter 0-5

Szombat:
Napoli – Bologna 0-2
AC Milan – Cagliari 5-1

Vasárnap:
Lazio – Empoli 2-0
Genoa – Sassuolo 2-1
Hellas Verona – Torino 1-2
Juventus – Salernitana 1-1
Atalanta – AS Roma 2-1

Hétfő:
Lecce – Udinese 0-2
20:45 Fiorentina – Monza (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore