Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wayne Rooney szerint néhány Manchester United játékos nem is sérült, csak nem akar játszani

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United korábbi játékosa, Wayne Rooney szerint Erik ten Hag néhány játékosa inkább úgy dönt, hogy ha lehet, nem lép pályára a szezon hátralévő részében, pedig képesek lennének a játékra.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Wayne Rooney felvetette, hogy a Manchester United néhány játékosa maga dönt úgy, hogy nem akar játszani az FA-kupa döntője és a nyári Európa-bajnokság előtt a bajnoki szezon hátralévő részében, nem pedig a sérülés hátráltatja őket.

Rooney azt követően nyilatkozott, hogy Erik ten Hag csapata vasárnap 1-0-ra kikapott az Arsenal otthonában. Ez volt a csapat 14. veresége a Premier League-ben az idei idényben, amivel két mérkőzéssel a vége előtt a tabella 8. helyén áll.

A United számos játékost nélkülözött a mérkőzésen: a csapatkapitány Bruno Fernandes, a középpályás Mason Mount és a csatár Marcus Rashford sem szerepelt a játéknapon, csatlakozva a sérültek hosszú listájához, amelyen Harry Maguire, Luke Shaw, Raphael Varane, Lisandro Martinez, Victor Lindelof és Tyrell Malacia is szerepel.

A Sky Sports kérdésére, hogy a United játékosai teljes mértékben Ten Hag mögött állnak-e, Rooney így válaszolt:

“Ha igen, akkor nem csinálják valami jól. Van néhány nagyon jó játékos a csapatban, de a teljesítményük elmarad az átlagtól. Ha megnézzük a sérüléseket, amiket összeszedtek, néhányan közülük akár már 100 százalékosan játszhatnának, ha akarnának.”

Amikor Rooney-t az álláspontjáról kérdezték, a 38 éves korábbi játékos azt mondta:

“Úgy, hogy közeleg az Európa-bajnokság vagy az FA-kupa döntő, a játékosok szerintem inkább úgy döntenek, hogy egy kicsit rápihennek, és aztán felkészüljenek a döntőre és az Eb-re. Magam is láttam ezt az évek során, és úgy gondolom, hogy a játékosok ezt nem fogják bevallani és ezért a menedzser minden felelősséget magára fog vállalni.”

A United május 15-én a Newcastle United elleni hazai mérkőzéssel tér vissza a pályára, majd május 19-én a Brighton elleni idegenbeli mérkőzéssel zárja a Premier League idényét. Ten Hag csapata ezt követően május 25-én a Manchester City ellen lép pályára az FA-kupa döntőjében.