Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: hiába játszott sokáig emberelőnyben a Fradi, a Paks nyerte a döntőt hosszabbítás után!

A MOL Magyar Kupa döntőjét az eddig a sorozatban egyetlen egy győzelemmel sem rendelkező Paks, a rekordbajnok Ferencvárossal csapott össze.

A 14. percben Botka átadását követően Marquinhos húzta vissza a labdát, majd az ötös sarkáról a hosszú sarkot vette célba, de elvétette. A 28. percben Könyves szerelte Abenát, majd jobbal célba vette a kaput a kígyótérről, de Varga védeni tudta a lövését. A 34. percben büntetőhöz jutott a Fradi, azonban Varga lövését Szappanos hárítani tudja, majd Marquinhos ismétlését is kiszedte a paksiak kapusa. A 36. percben egy újabb Szappanos védés, Varga szöglet utáni fejesét tudta hárítani. A 37. percben Varga is bemutat egy szép védést, Könyves 18 méterről leadott lövését szedte ki a felsőből. A 38. percben emberhátrányba került a Paks, miután a korábbi Ferencváros játékost, Vécsei Bálintot kiállította Berke Balázs játékvezető a Traoré ellen elkövetett szabálytalansága miatt. A 43. percben újabb védést mutatott be Szappanos, Marquinhos 8 méterről megeresztett lövését hárította a 33 éves hálóőr.

A második játékrészben a Paks teljesen érthető módon beállt védekezni, ami feladta a leckét a szünet után gyengébben teljesítő Fradinak. Igazán komoly lehetősége nem volt a “Zöld-fehéreknek” az emberelőny ellenére sem, majd egyenlő lett a csapatok létszáma miután Abena a 76. percben megkapta második sárga lapját Böde Dániel lerántásáért, így a kiállítás sorsára jutott. A 87. percben Traoré eldönthette volna a mérkőzést, ugyan kicsit kisodródott helyzetből, de egy az egyben vihette Szappanosra a labdát, azonban hosszan tolta meg a támadó, ezért közel került hozzá Szappanos és hárítani tudott ziccerben. A rendes játékidőben tehát nem jutottak dűlőre a felek, ennek következtében jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első percében kis híján megszerezte a vezetést a Ferencváros, de Zachariassen beadásáról centikkel lemaradt Kodro a hosszún. A 98. percben megszerezte a vezetést a Paks, Balogh Balázs a kapu elé lőtte be a szögletet, ami Papp Kristófot találta meg, a 31 éves középpályás pedig három méterről erőből a kapuba fejelt Varga mellett, 0-1! Közvetlenül a gól után majdnem egyenlített a Fradi, de a 11 méterről leadott lövése megpattant és a kapu mellett csordogált az alapvonalon túlra. Az FTC-nél kétségkívül Traoré volt a legveszélyesebb játékos, a 112. percben ő tört be a 16-oson belülre, majd letette Kodrónak, aki egy átvételt követően 7 méterről a kapunak háttal ráfordulva lőtt, de jócskán fölé. A hosszabbítás utolsó pillanataiban szögletet végezhetett el a Ferencváros, amit sikerült kifejelnie a Paksiaknak, majd Harasztihoz került a labda aki nem vágta előre vaktában, hanem indította Harasztit, aki egy átvételt követően megtolta a labdát és az üresen tátongó kapuba lőtt, 0-2!

A Paks a története során először nyerte meg a Magyar Kupát!

Paks – Ferencváros 2-0 – hosszabbítás után (1-0, 0-0, 0-0)
Helyszín: Puskás Aréna (Budapest), Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: Papp K. (98.), Haraszti (120+2.) ill.
Sárga lap: Kinyik (16.), Könyves (45+1.), Osváth (114.), Szappanos (117.) ill. Botka (90+1.), Sevikyan (112.)
Kiállítás: Vécsei (38.) ill. Abena (76.)

Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Osváth, Vécsei, Papp, Windecker (Szabó B. 86. – Mezei 118.) – Könyves (Balogh B. 46. – Haraszti 120.), Hahn (Böde 72.). Vezetőedző: Bognár György

Ferencváros: Varga – Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez 91.) – Ben Romdhane (Kodro 56.), Abu Fani, Maiga (Loncar 59.) – Marquinhos (Zachariassen 82.), Varga (Lisztes 82. – Sevikyan 100.), Traoré. Vezetőedző: Dejan Sztankovics