Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: Dusan Vlahovic korai góljával a Juventus nyerte a finálét! – videóval

A Massimiliano Allegri által irányított Juventus nyerte az Olasz Kupa (Coppa Italia) fináléját a Gian Piero Gasperini vezette Atalantával szemben. A döntő egyetlen találatát a szerb Dusan Vlahovic szerezte, a Juve 15. alkalommal hódította el a trófeát.

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A Juventus gyakorlatilag első helyzetéből megszerezte a vezetést, a 4. percben Cambiaso indította Vlahovicsot, aki Hien nyomása ellenére is a hálóba lőtt (1-0). A 34. percben Atalanta lehetőséget jegyezhettünk fel, De Ketelaere eresztett meg egy lövést a tizenhatoson kívülről, mely jócskán célt tévesztett. A 44. percben Djimsiti beadását követően Bremer éppen Pasalic elé szabadított fel, a horvát középpályás lövését Gatti blokkolni tudta. Egy nem túl eseménydús első félidő után tehát a Juventus várhatta előnyből a folytatást. 

A fordulást követően az Atalanta veszélyeztetett először, az 51. perc legelején Lookman távoli lövése irányt változtatott Bremer lábán, a labda végül szögletre pattant. Az 57. percben Djimsiti beadására Koopmeiners érkezett, aki a kapu mellé csúsztatott. A 63. percben Scalvini passzolt Touréhoz, aki a kapu felé fordult, majd a lövését blokkolta Bremer. A szögletet követően kontrát vezetett a Juventus, Chiesa átadása után Vlahovic tört kapura, majd lőtt, Carnesecchi azonban résen volt és hárította a szerb próbálkozását. A 72. percben Cambiaso beadását követően Vlahovic bólintott az Atalanta kapujába, de a gólját les miatt elvették. A 79. percben Lookman eresztett meg egy lövést 16 méterről,a labda balszerencséjére csak a jobb oldali kapufán csattant. A 83. percben Miretti eldönthette volna a finálét, de a fiatal középpályás nagy helyzetben a felső lécet találta telibe. A 90+4. percben Ederson lövését hárította bravúrral Perin. Több helyzet már nem akadt a ráadásban, a Juventus tehát Vlahovic korai góljával megnyerte az Olasz Kupát. 

Atalanta – Juventus 0-1 (0-1)
Helyszín:
Stadio Olimpico (Róma); Vezette: Fabio Maresca
Gólszerzők: ill. 
Vlahovic (4.)
Sárga lap: Hien (17.), Djimsiti (78.), Toloi (90+6.) ill. Vlahovic (55.), Bremer (90.)
Kiállítva: ill.

Atalanta: Carnesecchi – De Roon (Toloi 65.), Hien (Scalvini 59.), Djimsiti – Zappacosta (Hateboer 59.), Pasalic (Miranchuk 59.), Ederson, Ruggeri – Lookman, Koopmeiners – De Ketelaere (Touré 46.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Juventus: Perin – Gatti, Bremer, Danilo – McKennie, Cambiaso (Weah 81.), Nicolussi Caviglia (Miretti 62.), Rabiot, Illing-Junior – Vlahovic (Milik 81.), Chiesa (Yildiz 69.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri 

Videós összefoglaló: