Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a szezon végén távozik a Sevilla legendája! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy az idény végén szerződése lejártával távozik a csapattól Jesús Navas.

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

Jesús Navas 2004 nyarán kerül fel a Sevilla felnőttei közé, de a debütálására már 2003 novemberében sor került. A spanyol játékos épp a szerdai, Cádiz elleni mérkőzésen lépett pályára az 500. bajnokiján a Sevilla színeiben, ezzel ő lett az első a klub történetében, aki elérte ezt a mérföldkövet, még úgy is, hogy 2013 és 2017 között a Manchester Cityt erősítette.

A klub a mai nap folyamán hivatalos közleményt adott ki, melyben közölték, hogy nem hosszabbítják meg a 38 éves játékos idény végén lejáró szerződését, így távozni fog a csapattól. Navas a Sevilla mezét összesen 684 alkalommal ölthette magára, ez idő alatt pedig 37 gólt és 119 gólpasszt jegyzett. A klublegenda úgy fog távozni szeretett csapatától, hogy nem csupán a legtöbb meccsel rendelkező játékos a klub történetében, hanem egyben a legtöbb trófeát is ő gyűjtötte be a csapat játékosaként, miután az Európa-ligát négyszer, a Király-kupát kétszer, az európai és a spanyol Szuperkupát pedig 1-1 alkalommal emelhette a magasba.