Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Ma sírunk, de egy nagyszerű szezon van mögöttünk…”

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost a MOL Magyar Kupa szerda esti döntőjében, és története során először hódította el a trófeát…

A Ferencváros szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics a vereség ellenére elégedett volt csapata idénybeli produkciójával:

“Először is gratulálni szeretnék a Paksnak és az edzőjüknek. Sok helyzetet hagytunk ki, de nem akarom elvenni a Paks érdemeit. Futottak, küzdöttek, megérdemelten győztek. Amikor elveszítesz egy meccset, akkor talán mindent elbuksz. Ilyen a futball, ilyen az élet. Ma sírunk, de egy nagyszerű szezon van mögöttünk: megnyertük a bajnoki címet, játszottunk Európában, továbbjutottunk a csoportból. Könnyű a meccs után okosnak lenni. Úgy gondoltam, nem lehet probléma, hogy Abena a pályán maradt a sárga lapja után.”

“Krisztián nem edzett tegnap, beteg és lázas is volt. Most nem volt jó a pályán. Sok labdát veszített, de ez előfordul. A Paksnál is lecseréltek egy becserélt játékost. Közbe játszhatott Lisztesnél ez a betegség, ez volt a cserének az oka” – mondta el a tréner Lisztes Krisztián lecseréléséről.

“Miután emberhátrányba került a Paks, masszívan védekezett a saját tizenhatosa előtt, egyszerűbb volt tíz a tíz ellen játszani. Száz százalékos felelősséget vállalok, én döntök a kezdőkről és a cserékről, nekem kell megtalálni a gólszerzés módját. Nagy köszönet a szurkolóknak, sajnálom, hogy nem tudtuk értük és a vezetőségért megnyerni a kupát. De ilyen az élet, ilyen a sport” – tette hozzá Sztankovics.

A Ferencváros az idénybeli utolsó mérkőzését vasárnap este 20:15-től játssza az Újpest ellen a Groupama Arénában.