Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: szerződést hosszabbított védőjével az RB Leipzig! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított védőjével, Benjamin Henrichsszel.

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Hosszú ideje téma volt az RB Leipzignél Benjamin Henrichs jövője. A jobbhátvédnek ugyanis már csak alig több mint egy év volt hátra a szerződéséből, de sokáig nem tudtak megállapodni a felek a közös folytatást illetően. A mai nap folyamán azonban a klub hivatalos közleményt adott ki, melyben bejelentették, hogy Henrichs a 2025 nyaráig érvényes kontraktusát további 3 évvel, azaz egészen 2028 nyaráig meghosszabbította. A vezetőség részéről a döntés nem volt meglepő, hiszen a 27 éves játékos ebben a szezonban is meghatározó szerepet töltött be Marco Rose elképzeléseiben, eddig ugyanis 41 meccsen 3199 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 9 gólban is szerepet vállalt.

Benjamin Henrichs 2020 nyarán egy évig kölcsönbe került a Leipzighez az AS Monacotól, majd ezt követően végleg leigazolta őt a lipcsei alakulat. A klub színeiben összesen 142 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 8 gólig és 16 gólpasszig jutott.