Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: 26 fős keretek lehetnek a kontinensviadalon – HIVATALOS

Az Európa-bajnoksághoz hasonlóan az idei nyári Copa Américán résztvevő csapatok is 26 fős kereteket állíthatnak össze…

(Photo by Megan Briggs/Getty Images)

A CONMEBOL a csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy az idei Copa Américán résztvevő csapatok számára engedélyezi azt a lehetőséget, hogy 23 fős helyett akár 26 fős kereteket állítsanak össze.

A nemzetközi szövetség iránymutatásában ugyanakkor annyi kitétel továbbra is szerepel, hogy az egyes válogatottak delegációjában maximum 50 fő kaphat helyet, tehát akik nagyobb játékoskerettel dolgoznak, azoknak kevesebb segítőjük lehet ott a tornán. Abban továbbra sincs változás, hogy egy-egy mérkőzésen a kispadon 23 fő foglalhat helyet, beleértve az edzői stáb tagjait is.

Az idei viadalt június 20-tól július 14-ig rendezik az Egyesült Államokban, és a tíz dél-amerikai tagország mellett az Észak- és Közép-amerikai térség hat legjobb csapata is helyet kapott a mezőnyben.

A Copa América történetében eddig csupán egyszer fordult elő, hogy nem a dél-amerikai kontinensen rendezték meg a viadalt. A 2016-os centenáriumi tornát ugyancsak az Egyesült Államokban bonyolították le 16 csapat részvételével. Idén nyáron egy ehhez hasonló, “össznépi” amerikai tornára kerülhet sor.

A Copa América csoportbeosztása:

A csoport: Argentína, Peru, Chile, Kanada
B csoport: Mexikó, Ecuador, Venezuela, Jamaica
C csoport: Egyesült Államok, Uruguay, Panama, Bolívia
D csoport: Brazília, Kolumbia, Paraguay, Costa Rica

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!