Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: döntetlennel búcsúzott az élvonaltól a Mezőkövesd! – videóval

Megkezdődött a labdarúgó NB I. utolsó fordulója, melynek nyitó mérkőzését a már biztos kieső Mezőkövesd, és a 6. helyért harcban lévő MTK játszotta.

MTK lövésekkel vette kezdetét a mérkőzés, és ezek közül az egyik igen gyorsan utat talált a hálóba. A 4. percben Stieber lekészítése után ugyanis a frissen szerződést hosszabbító Németh Krisztián lőtte jobbal a bal alsóba, 0-1! A vezetés megszerzését követően is a fővárosiak irányították a játékot, de a játékrész közepéig ez csak pontatlan lövések formájában mutatkozott meg. A félidő második felében a Mezőkövesd is felbátorodott támadások terén, de hiába tudták többször is megbontani a vendégek védelmét, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az MTK ebben az időszakban leginkább gyors ellentámadásokban bízhatott, és a 43. percben közel jártak ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket, de Németh próbálkozásánál Juhász jól mozdult ki a kapujából, így meg tudta akadályozni őt a gólszerzésben. A rendes játékidő utolsó pillanataiban hatalmas helyzet adódott a kövesdiek előtt, hogy egyenlítsenek, Szalai közeli lövését azonban bravúrral hárította Rácz.

A második játékrész első veszélyes lehetősége a 47. percben az MTK előtt adódott, miután Bognár éles szögből célba vette a rövid felsőt, Juhász azonban a helyén volt, és szögletre tudta ütni a labdát. Ezt követően viszont elapadtak a helyzetek, leginkább mezőnyharc zajlott a pályán. A játékot inkább a Mezőkövesd irányította, de a beadásaik nem okoztak komoly problémát az MTK védelme számára. Egészen a 91. percig, amikor Kojnok tudta beadni a labdát a bal szélről, középen pedig teljesen üresen érkezett Kállai, aki közelről a hálóba bólintott, 1-1! A Mezőkövesd így egy döntetlennel búcsúzott az NB I-től, amelynek a legutóbbi 8 szezonban egyaránt tagja volt.

Mezőkövesd – MTK Budapest 1-1 (0-1)
Helyszín:
Városi Stadion, Mezőkövesd Vezette: Derdák Marcell
Gólszerzők:
Kállai (90+1.) ill. Németh (4.)
Sárga lapok: Szolgai (56.), Kállai (84.) ill. Horváth (28.), Varju (36.), Hej (37.), Jurina (90.)
Kiállítás:ill.-

Mezőkövesd: Juhász – Vajda (Kojnok 72.), Pillár, Szivacski, Kállai – Brtan (Szilágyi 86.), Szolgai (Ináncsi 73.), Cseri (Nagy 59.) – Drazic (Kócs-Washburn 72.), Szalai, Molnár Vezetőedző: Milan Milanovic

MTK Budapest: Rácz – Varju, Kádár, Nagy – Hej (Kocsis 60.), Horváth (Végh 83.), Kata, Bognár, Kovács (Antonov 59.) – Stieber (Vadnai 60.), Németh (Jurina 74.) Vezetőedző: Horváth Dávid

A mérkőzés összefoglalója:

A 33. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mezőkövesd – MTK Budapest 1-1

Szombat:
17:45 Fehérvár FC – Diósgyőri VTK (Tv: Duna World)
17:45 Paks – Kisvárda (Tv: M4 Sport)
17:45 Puskás Akadémia – Debreceni VSC

Vasárnap:
17:15 Kecskeméti TE – Zalaegerszeg (Tv: Duna World)
20:15 Ferencváros – Újpest (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore