Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tévez távozik az Independiente kispadjáról – sajtóhír

Megbízható argentin sajtóértesülések szerint véget ér az egykori csatárkiválóság munkavállalása a Libertadores-kupa rekordbajnokánál…

(Photo by Mateo Occhi/Getty Images)

César Luis Merlo értesülései szerint Carlos Tévez úgy döntött, hogy távozik az Independiente vezetőedzői posztjáról, és ezen a hétvégén utoljára ül le a csapat kispadjára a Platense elleni bajnokin.

A 40 éves egykori kiváló csatár tavaly augusztusban vette át a Rojo irányítását, amely látványosan feljavult vele, de sem tavaly, sem pedig idén nem érte el a playoffot a Copa de la Liga Profesionalban. Az idei első idényben az Independiente 23 ponttal a hatodik lett az A csoportban, mindössze két egységgel maradt le a rájátszásba még bejutó negyedik helyezett mögött, így közel álltak hozzá. Bár már akkor is felmerült az elválás lehetősége, a felek akkor még a további folytatás mellett döntöttek, néhány héttel később azonban mégis véget ér az együttműködés.

Tévez az elmúlt szűk kilenc hónapban 31 meccsen irányította a nagy múltú csapatot, amely ebből 14 találkozót megnyert, 11 alkalommal játszott döntetlent és hat mérkőzést veszített el.

A korábbi támadó az Independientét megelőzően a Rosário Central vezetőedzője volt 2022 júliusa és novembere között, azonban kifogásolta a fiatal játékosok eladását, és lemondott posztjáról.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!