Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hazai pályán szenvedett vereséget a Sassuolo és kiesett – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 37. fordulójának vasárnapi játéknapjának nyitómérkőzésén a Sassuolót idegenben verte meg a Cagliari, így ők biztosan bennmaradnak.

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

A 25. percben alakult ki az első komolyabb lehetőség, a hazaiak építettek fel egy támadást a jobb oldalon, aminek a végén Missori tekert a 16-oson belülre, de Pinamonti fejese csak súrolta a kapufát. Az első játékrészben még két veszélyesebb átlövést lehetett feljegyezni a vendégek részéről, de sem Lapadula, sem Shomurodov nem célzott elég pontosan.

A második játékrészben egészen a 71. percig kellett várni az első ígéretes gólszerzési esélyre, amiből meg is szerezték a vezetést a vendégek. Egy kapu elé ívelt szabadrúgás után nem tudtak felszabadítani a hazaiak, a labdáért pedig Dossena megharcolt, majd letette lövőre Pratinak, a csereként beálló támadó pedig 12 méterről a jobb alsóba lőtt, 0-1! A 87. percben Sulemana kapott egy labdát lövőre, azonban nem találta el a kaput nagyon ígéretes helyzetből. A rendes játékidő utolsó percében pedig Ferrari szabálytalankodott Lapadulával szemben, amiért büntetőt ítélt Doveri játékvezető, a tizenegyest pedig maga a sértett vállalta el és lőtte be, 0-2!

A Sassuolo a vereségét követően biztosan kiesett, a Cagliari pedig a győzelmével jövőre is az olasz élvonalban szerepelhet!

Sassuolo – Cagliari 0-2 (0-0)
Helyszín: Mapei Stadium – Città del Tricolore (Reggio Emilia), Vezette: D. Doveri
Gólszerzők:ill. Prati (71.), Lapadula (90+1.)
Sárga lap: Thorstvedt (54.), Pinamonti (79.) ill. Deiola (61.), Dossena (76.)
Kiállítás: Matheus Henrique (90+3.) ill.

Sassuolo: Consigli – Tressoldi (Pedersen 62.), Erlic (Kumbulla 20.), Ferrari – Missori (Defrel 46.), Matheus Henrique, Racic (Boloca 57.), Thorstvedt (Obiang 57.), Doig – Lauriente, Pinamonti. Vezetőedző: D. Ballardini

Cagliari: Scuffet – Zappa, Mina, Dossena, Augello   (Obert 86.) – Nández (Di Pardo 89.), Sulemana, Deiola (Prati 67.), Gaetano (Viola 67.) – Shomurodov (Luvumbo 46.), Lapadula. Vezetőedző: C. Ranieri

A mérkőzés videós összefoglalója:

 

A 37. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Fiorentina – Napoli 2-2

Szombat:
Lecce – Atalanta 0-2
Torino – AC Milan

Vasárnap:
Sassuolo – Cagliari 0-2
Monza – Frosinone 0-1
Udinese – Empoli 1-1
18:00 Inter – Lazio (Tv: Sport 1)
20:45 AS Roma – Genoa (Tv: Sport 1)

Hétfő:
18:30 Salernitana – Hellas Verona (Tv: Sport 2)
20:45 Bologna – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore