Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kiesési rangadón az utolsó pillanatokban egyenlített az Udinese és bennmaradást érő helyen áll – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 37. fordulójának vasárnapi játéknapján kiesési rangadót játszott az Udinese és az Empoli.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A találkozó előtt az Udinese állt jobb helyzetben, ugyanis egy ponttal többjük volt, mint az Empolinak, és egy győzelemmel a biztos bennmaradás is meglehetett volna a Bianconerinek. Ahhoz képest, hogy mindkét csapatnak iszonyatosan fontos volt a mérkőzés, a támadójáték hazai és vendég oldalon is nagyon vérszegény volt, de ezt a helyezéseik tükrözik is a tabellán.

A vezetést a 90. percben szerezte meg az Empoli, Lazar Samardzic szabálytalanságát követően jutottak büntetőhöz a vendégek, a megítélt tizenegyes pedig M’Baye Niang váltotta gólra, 0-1! Az eredetileg 5 perces hosszabbítás egészen 14 percesre nyúlt. A ráadás 9. percében a játékvezető nem ítélte meg egy büntetőt, de a VAR kihívta őt és hosszas tanakodás után megítélte a tizenegyest Marco Guida, amelyet a hosszabbítás 13. percében értékesített Samardzic, 1-1!

Az Udinese ezzel könnyebb helyzetbe került, habár ha vereséget szenvedett volna a mérkőzésen, akkor is a saját kezében lett volna a sorsa, mert ha legyőzik a Frosinonét, akkor mindenképpen bennmaradnak az élvonalban. Az Empoli az utolsó pillanatokban elbukott fontos pontok ellenére is a saját kezében tartja a sorsát, ugyanis ha legyőzik az AS Romát, akkor bennmaradnak az élvonalban, mert két riválisa, a Frosinone és az Udinese egymás ellen játszanak.

Udinese – Empoli 1-1 (0-0)
Helyszín: Bluenergy Stadium – Stadio Friuli (Udine), Vezette: M. Guida
Gólszerzők: Samardzic (90+13. – büntetőből) ill. Niang (90. – büntetőből)
Kiállítás:ill. Grassi (90+15. – pályán kívül)

Udinese: Okoye – Perez, Bijol, Kristensen – Ehizibue (Ebosele 55.), Walace (Zarraga 87.), Payero, Kamara (Ferreira 87.) – Samardzic, Success (Brenner 7. – Davis 55.)) – Lucca. Vezetőedző: F. Cannavaro

Empoli: Caprile – Bereszynski (Walukiewicz 59.), Ismajli, Luperto – Gyasi, Bastoni (Fazzini 59.), Grassi (Marin 80.), Maleh, Pezzella – Cerri (Niang 30.), Cancellieri (Cambiaghi 81.). Vezetőedző: D. Nicola

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 37. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Fiorentina – Napoli 2-2

Szombat:
Lecce – Atalanta 0-2
Torino – AC Milan

Vasárnap:
Sassuolo – Cagliari 0-2
Monza – Frosinone 0-1
Udinese – Empoli 0-1
18:00 Inter – Lazio (Tv: Sport 1)
20:45 AS Roma – Genoa (Tv: Sport 1)

Hétfő:
18:30 Salernitana – Hellas Verona (Tv: Sport 2)
20:45 Bologna – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore