Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: Casemiro visszavágott az őt ért “tiszteletlen” kritikáknak

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United középpályása, Casemiro úgy döntött, válaszol az őt ért “tiszteletlen” kritikákra.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

A Manchester United középpályása, Casemiro visszavágott a szerinte “tiszteletlen” kritikáknak, amelyekkel az idei szezonban nyújtott teljesítménye miatt szembesült.

A 32 éves játékos nehéz időszakon van túl, és kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy képes-e még mindig a legmagasabb szinten játszani klubja és válogatottja színeiben. Casemiro végül kimaradt Dorival Junior ideiglenes brazil válogatottjából a 2024-es Copa Americára.

Miután Casemiro május 6-án, a Crystal Palace elleni 4-0-s vereség során nem túl jó teljesítményt nyújtott, Jamie Carragher azt mondta, hogy a brazil válogatott játékosnak a Unitedtől távol kellene új kihívásokat keresnie. Casemiro visszavágott az ilyen kritikákra az idei szezonbeli formájával kapcsolatban.

“Azt hiszem, a kritika a futball része. Mindig is nagyon nyugodt voltam ezekkel kapcsolatban. Ha építő jellegű kritikáról van szó, azt mindig üdvözlöm. Különösen, ha 10 éve magas szinten játszol, és egy kicsit visszaesik a szinted, akkor jönnek ezek. De attól a pillanattól kezdve, amikor úgy érzed, tiszteletlenül bánnak veled, szerintem ez nem helyes. És ez az, amikor elveszítem a tiszteletemet azok iránt az emberek iránt”

– nyilatkozta a Sky Sportsnak. 

“Ha megnézzük az előző szezon végét, a csapat jól játszott, és rengeteg pozitív megjegyzést kaptunk. Akkor most mi történt? Az előző szezonban a Premier League egyik legjobb igazolásának tartottak, most pedig már semmit sem érek? Ha a kritika nélkülözi a tiszteletet, azt nekem sem kell tiszteletben tartanom.”

A United Crystal Palace elleni meccsét követően, ahol Casemiro több gólban is hibás volt, Carragher a Sky Sportsnak azt mondta:

“Szerintem Casemiro jobb ha tudja, hogy már csak három meccse lehet hátra a legmagasabb szinten. A következő két bajnoki meccs és a kupadöntő, utána már azon kellene gondolkodnia, hogy az MLS-be vagy Szaúd-Arábiába menjen-e. Ennek véget kell vetni, mert a modern kor egyik legnagyobbját látjuk. Hogy is mondják? ‘Hagyd el a futballt, mielőtt a futball hagy el téged’. A futball elhagyta őt. A csúcson, ezen a szinten kell abbahagynis, és el kell igazolnia. Nem kellene, hogy ilyen helyzetbe hozza magát. Túl jó játékos ahhoz, hogy ilyen teljesítményt nyújtson, és a Crystal Palace nevessen rajta. Le kell tennie a lantot.”