Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: távozik az AC Milantól a rutinos középhátvéd! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy az idény végén szerződése lejártával távozni fog a csapattól Simon Kjaer.

(Photo by Loris Roselli/NurPhoto via Getty Images)

Négy és fél évet követően távozik az AC Milan csapatától Simon Kjaer, ezt a klub hivatalos oldalán jelentette be egy interjú formájában a dán játékos. Kjaer 2020 januárjában még fél évre kölcsönbe került a Sevillától a milánói gárdához, akik ezt követően végleg megvásárolták őt 3,68 millió euró ellenében, a középhátvéd pedig 2 éves szerződést írt alá a csapattal. A rutinos játékos számára jól alakultak az AC Milannál eltöltött első évek, így 2021-ben szerződést hosszabbítottak vele, ami a következő hónapban fog lejárni. Kjaer milánói pályafutását pár apróbb, és egy súlyos sérülés is megnehezítette, de összességében így is 120 mérkőzésen pályára tudott lépni a csapatban, amelyeken 1 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

A 35 éves játékos legnagyobb sikere az AC Milannal a 2021/2022-es szezonban elhódított bajnoki cím volt, illetve az előző szezonban a Bajnokok Ligája elődöntőjéig meneteltek a csapattal. Azt még pontosan nem tudni, hogy mi lesz Kjaer pályafutásának következő állomáshelye, a búcsúvideójában csupán annyit mondott, hogy a döntést az Európa-bajnokságot követően fogja meghozni.