Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Carlo Ancelotti még nem tudja, ki védje a döntőben a Real Madrid kapuját

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid csapatának edzője, Carlo Ancelotti elmondta, hogy még nem tudja, melyik kapusa fog kezdeni a hétvégi Bajnokok Ligája-döntőben.

(Photo by Federico Titone/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint még nem döntött arról, hogy Andrij Lunyin vagy Thibaut Courtois álljon-e a kapuban a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-döntőn.

A 25 éves Luynin Ancelotti első számú kapusa lett szinte az egész szezonban Courtois hiányában, aki még augusztusban szenvedett térdszalag-sérülést. A Real augusztusban leigazolta Kepa Arrizabalagát egy szezonra szóló kölcsönszerződéssel Courtois helyettesítésére. A spanyol válogatott játékos novemberi sérülése azonban megnyitotta az utat Lunyin előtt, hogy a kezdő pozíciót magának követelje.

Courtois azonban nemrégiben, a hónap elején visszatért sérüléséből, és első mérkőzésén a Real 3-0-ra legyőzte a Cadiz csapatát.

Ancelotti továbbra sem árulta el, hogy kit fog kezdeni a BL-fináléban, és inkább azt sugallta, hogy a szombati, Wembley Stadionban megrendezésre kerülő mérkőzés előtt fog dönteni.

“Mindketten megérdemlik, hogy játsszanak a döntőben: Lunyin, mert nagyszerű szezonja volt, és Courtois, mert visszatért a sérüléséből. Az utolsó napig várok a döntéssel. Lunyin most lázas, de szombatra készen áll majd. Azonban a világ legjobb kapusa is itt van. Szeretem a versengést, ám ha megmondom, hogy ki játszik, akkor a versengés véget ér”

– mondta Ancelotti.

Az olasz szakember szavai ellenére várhatóan Courtois kezd a döntőben a Real kapujában.

Lunyin ebben a szezonban 31 alkalommal lépett pályára. Az ukrán hálóőr közel áll ahhoz, hogy megegyezzen egy új szerződésről, amely 2029-ig a klubnál tartja. Jelenlegi szerződése 2025-ben jár le.

Courtois eközben a Real legutóbbi hat meccséből négyszer kapott szerepet. Akkor is ő állt a kapuban, amikor csapata 2022-ben a Liverpool ellen magasba emelhette a legutóbbi Bajnokok Ligája-trófeát.