Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga osztályozó: ledolgozta háromgólos hátrányát, majd büntetők után kiharcolta az élvonalban maradást a VfL Bochum! – videóval

Visszavágójához érkezett a Bundesliga osztályozója, amit a másodosztályú Düsseldorf háromgólos előnyből várhatott hazai pályán az élvonalbeli VfL Bochummal szemben.

(Photo by Marius Becker/picture alliance via Getty Images)

Nem hozott sok lehetőséget a mérkőzés első negyedórája, a Bochum birtokolta a labdát, de nem igazán tudtak mit kezdeni a Düsseldorf védekezésével. A 18. percben aztán megszerezte a vezetést az élvonalbeli csapat! Egy a tizenhatoson belülre ívelt szabadrúgást nem tudtak kifejelni a Düsseldorf védői, a labda pedig az első meccsen öngólt vétő Hofmann fejéről a hálóban kötött ki, 0-1! A 31. minutumban közel járt az egyenlítéshez a Düsseldorf, ám de Wijs szabadrúgás utáni fejese centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 34. percben Stöger próbálta meg egy ígéretes helyzetből elvégzett szabadrúgással tovább faragni a Bochum hátrányát, de a próbálkozása a léc felett szállt el. A szünet előtti utolsó pillanatokban még Daschner megpattanó lövése okozott riadalmat a hazai kapu előtt, de ez végül elkerülte a hálót, így a Düsseldorf úgy mehetett a félidei eligazításra, hogy még mindig két góllal jobbak voltak összesítésben a Bochumnál.

A második játékrész elején ismét Daschner veszélyeztetett, miután nagyjából 6 méterre a kaputól elé pattant a labda, de a lövésébe az utolsó pillanatban bele tudott vetődni Oberdorf, megmentve a csapatát a szinte biztos góltól. A 66. percben aztán egy gólra csökkentette a hátrányát a Bochum! Stöger ívelte be a labdát a tizenhatosról, a kapu torkában pedig Hofmann tette bele a fejét a labda útjába, 0-2! A 70. minutumban aztán teljes mértékben ledolgozta a hátrányát a Bochum, miután egy kezezés miatt Stöger végezhetett el büntetőt, ő pedig magabiztosan értékesítette a lehetőséget, 0-3! A 72. percben már majdnem összesítésben is vezetést szerzett a Bochum, de Kastenmeier hatalmas bravúrt mutatott be, aki Asano bal alsóba tartó fejesét tudta szögletre ütni. Az utolsó 20 percben egyik fél sem tudta bevinni a döntő csapást, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A kétszer 15 perces ráadásban a csapatok nem mertek kockázatot felvállalni, inkább mindkét csapat a büntetőkre hajtott. A 118. percben aztán két nagy lehetősége is volt a gólszerzése a Düsseldorfnak, de előbb Asano, majd Loosli mentette meg csapatát a gólvonal előtti blokkjával. Ezen kívül viszont más helyzet nem alakult ki, így a tizenegyesekre maradt a döntés.

Az első pár után máris előnybe került a Bochum, Paciencia ugyanis értékesítette, Hoffmann viszont kihagyta a büntetőjét. A második sorozatban mindkét ítéletvégrehajtó eredményes volt, a harmadik körben viszont Masovic hibázott a Bochum részéről, Engelhardt pedig eredményes volt, így 3 kör után 2:2 volt az állás. A 4. sorozatban Asano és Oberdorf is bevágta a maga büntetőjét, az 5. körben pedig Stöger és Tzolis sem hibázott, így tovább folytatódott a párharc! A döntést a 7. kör hozta el, amikor Wittek berúgta a maga büntetőjét, Uchino viszont az égbe lőtte a labdát, így a Bochum maradhatott az élvonalban!

Düsseldorf (II.) – VfL Bochum 0-3 (0-1) Össz.: 3-3 b.u.: 5-6
Helyszín:
Merkur Spiel-Arena Vezette: D. Aytekin
Gólszerzők: -ill.
Hofmann (18., 66.), Stöger (70. – büntető)
Sárga lapok: Engelhardt (103.) ill. Hofmann (5.), Oermann (8.), Wittek (39.), Masovic (106.)
Kiállítás:ill.-

Düsseldorf: Kastenmeier – Zimmermann, Oberdorf, de Wijs (Hoffmann 97.), Iyoha – Klaus (Niemiec 75.), Tanaka (Johannesson 75.), Engelhardt, Sobottka (Uchino 83.), Tzolis – Vermeij (Daferner 83.) Vezetőedző: Daniel Thioune

VfL Bochum: Luthe – Oermann (Loosli 58.), Schlotterbeck, Ordets, Passlack (Asano 58.) – Losilla (Masovic 99.), Bero – Wittek, Stöger, Daschner (Osterhage 82.) – Hofmann (Paciencia 91.) Vezetőedző: Heiko Butscher

A mérkőzés összefoglalója:

Az osztályozó eredményei:

05.23. Csütörtök:
VfL Bochum – Düsseldorf (II.) 0-3

Hétfő:
Düsseldorf (II.) – VfL Bochum 0-3 b.u.: 5-6