Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt a magyar válogatott kapusának jövője – HIVATALOS

Sokáig bizonytalan volt a magyar válogatott kapusának jövője a lipcsei klubnál…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Az RB Leipzig a hétfő délelőtti órákban erősítette meg, hogy további egy évvel, 2026-ig megújította magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter jövő nyárig érvényes szerződését a klubnál.

A rutinos magyar kapus 2022 őszén a Celtic elleni BL-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, majd 2023 január elején egy bakteriális fertőzés miatt újra meg kellett operálni őt, így közel egy évet kihagyott, mire visszatérhetett, addig azonban a helyettese, Janis Blaswich meggyőző teljesítményt nyújtott, aki mögött Gulácsi a visszatérése után átmenetileg elvesztette első számú helyét. Később azonban Marco Rose vezetőedző úgy döntött, hogy a magyar hálóőr lesz a csapat kezdőkapusa, noha egy ideig a távozásával kapcsolatos híreszteléseket lehetett olvasni.

2026-ban lesz a világbajnokság az Egyesült Államokban, és természetesen az a célom, hogy addig is én álljak a kapuban” – fogalmazott Gulácsi a közelmúltban a német sajtóban.

A 34 éves hálóőr 2015 óta már több mint 300 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját, már akkor a másodosztályban is a csapat alkalmazásában állt. Emellett évek óta a magyar válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapatban eddig 52 meccsen védett.