Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia csapat szeretné vezetőedzőnek a Real Madrid segédedzőjét, Davide Ancelottit – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint megkaphatja első vezetőedzői munkáját a Real Madrid segédedzője és Carlo Ancelotti fia, Davide Ancelotti.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A The Athletic szerint Ligue 1-ben szereplő Stade de Reims a Real Madrid segédedzőjét, Davide Ancelottit szeretné új vezetőedzőjének.

A Stade de Reims már a hónap elején felvette a 34 éves szakembert a listájára, és ezt követően ki is fejezte érdeklődését az olasz iránt. A madridiaknak nem érdekük, hogy Ancelotti elhagyja a klubot, hiszen az első csapat edzői gárdájának értékes tagjaként tekintenek rá.

A további tárgyalásokra várhatóan a Bajnokok Ligája-döntő után kerül sor, amely jelenleg a Madrid és Ancelotti fő fókuszában áll. A francia klub terve, hogy hosszú távú szerződést kínálnak az szakembernek, hogy egy olyan projekt gerincét képezze, amelyben fiatal játékosokkal vennék körül, és amelynek célja a kvalifikáció az európai sorozatokba.

Az olasz nyolc éven át volt a madridiak vezetőedzőjének és édesapjának, Carlo Ancelottinak az asszisztense, akit a Bayern München, a Napoli, az Everton és a Real Madrid irányítása alatt is segített. Korábban a Paris Saint-Germainnél volt kondiedző, amikor édesapja volt a menedzser, majd 2013-ban követte Carlót a Real Madridhoz, ahol Davide segédedzőként dolgozott, mielőtt 2016-ban megkapta az UEFA A edzői licencet, ami lehetővé teszi számára, hogy vezetőedzői feladatokat lásson el.

Davide már régóta rendelkezik saját menedzseri ambíciókkal, de januárban úgy döntött, hogy nem fogadja el egy szaúd-arábiai klub jövedelmező ajánlatát, hanem kivárja a megfelelő lehetőséget. A Sevilla is érdeklődött Ancelotti iránt, de az az üzlet sem valósult meg.

A Reims a hónap elején vált meg korábbi vezetőedzőjétől, Will Stilltől, majd a korábbi mali válogatott Samba Diawara töltötte be az ideiglenes edzői posztot.