Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga2: ismét feljutott a Real Valladolid

Vasárnap este bonyolították le az utolsó előtti, 41. forduló mérkőzéseit a spanyol másodosztályú bajnokság (La Liga2) 2023-2024-es idényében…

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A spanyol másodosztályt vezető Real Valladolid izgalmas körülmények közt biztosította be a feljutást, ugyanis az előző két meccsén ikszelő lilák a 90. perc után tíz emberrel játszva fordították meg 3-2-re a kieső Villarreal B elleni meccsüket egy öngól és egy tizenegyesgól jóvoltából.

A még Ronaldo által igazgatott együttes a tavalyi kiesése után éppúgy azonnal visszajutott, mint ahogyan azt a 2021-es élvonalbeli búcsúja után tette. Nagy kérdés azonban, hogy az előző két feljutással ellentétben ezúttal ki tudják-e majd harcolni a bennmaradást a La Ligában.

Az ugyancsak automatikus feljutást érő második helyen a Leganés három ponttal megelőzi az évek óta a második vonalban veszteglő Eibart. Mivel az egymás elleni eredmény a baszkoknak kedvez, így a feljutás kérdése még nyitott, azonban az Eibar már csak abban az esetben juthat fel, ha megnyeri utolsó meccsét, miközben a madridiak kikapnak a zárófordulóban.

A negyedik helyezett Espanyol már nem juthat fel automatikusan, és a playoff-szereplése is biztos. A további rájátszás-helyeken a Real Oviedo és a Racing Santander tanyázik, de a hetedik Sporting Gijón még bármelyiküket megelőzheti. Olyan közelmúltban az első osztályban is szereplő csapatok, mint az Elche, a Levante és a Real Zaragoza csak a középmezőnyben végeztek. A kiesők közül egyelőre az említett Villarreal B mellett az Andorra FC sorsa pecsételődött meg, de az Alcorcón és az Amorebieta is a vonal alól várhatja az utolsó fordulót.

Mindeközben a La Ligából a Cádiz, az Almería és a Granada esett ki a 2023-2024-es idény végeztével.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore