Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: szerződést hosszabbított sikerkovácsával az Aston Villa! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villa együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított vezetőedzőjével, Unai Emeryvel.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Az Aston Villa gárdája a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy sikerült megállapodniuk Unai Emeryvel egy új, 2029 nyaráig érvényes szerződéshosszabbításról. A vezetőség elégedettsége nem meglepő Emeryvel kapcsolatban, hiszen a birminghami alakulat a most véget érő szezonban a 4. helyen zárt, ami azt jelenti, hogy a klub története során most először jutott be a Bajnokok Ligájába. A spanyol tréner 2022 novemberében vette át a Villa irányítását, amely akkor a 17. pozícióban állt a bajnokságban, Emery a szezon végére viszont felhozta a 7. helyre a csapatot, aminek köszönhetően 13 év után ismét kijutott a nemzetközi kupaporondra a Villa. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta az 52 éves tréner:

Nagyon boldog vagyok a hosszabbítás miatt, és hogy a vezetőség ennyire bízik bennem. Nagyon jó úgy dolgozni, hogy a vezetőkkel megegyező a gondolkodásmódunk és a céljaink, jól működik köztünk a kémia. Ezen felül pedig a szurkolók támogatása is elengedhetetlen a sikereink elérésében. Alig várom, hogy tovább folytassuk ezt a közösen megkezdett utat.

Unai Emery az Aston Villánál eddig 83 mérkőzésen ült a kispadon, amelyeken 44 győzelmet, 16 döntetlent és 23 vereséget könyvelhetett el.