Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Hummels “keserűséget” érez amiatt, hogy Nagelsmann nem hívta be a német válogatott keretébe

Julian Nagelsmann, a német válogatott kapitánya már bejelentette 27 fős, előzetes keretét a júniusi Európa-bajnokságra, amiben nem kapott helyett a Borussia Dortmund védője, Mats Hummels. A játékos most elmondta, hogy érez a döntéssel kapcsolatban.

(Photo by Hendrik Deckers/Borussia Dortmund via Getty Images)

A Borussia Dortmund védője, Mats Hummels elismerte, hogy „keserűséget” érez amiatt, hogy Julian Nagelsmann kihagyta őt a nyári Európa-bajnokságra készülő 27 fős német válogatott előzetes keretéből.

A 35 éves védő lenyűgöző szezont futott klubjában, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a Dortmund bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol június 1-jén a Real Madriddal játszik. Klubformája ellenére azonban a középső védő nem kap lehetőséget arra, hogy a házigazda Németországot képviselje az Eb-n.

„Megértem, hogy március óta van egy belső kör, amire épít. Keserűséget érzek, mert jelenleg Németország öt legjobb védője közé tartozom, és megvan az önbizalmam ahhoz, hogy ezt elmondhassam. Ha jól értettem Nagelsmannt, akkor itt inkább a korral van a baja, nem pedig a fittséggel. Ha március előtt lett volna egy olyan szakaszom, mint amilyen mostanában volt, talán behívtak volna az Európa-bajnoki keretbe is.”

– nyilatkozott a BILD német hírportálnak.

Hummels, akinek szerződése júniusban jár le a Dortmunddal, ebben a szezonban 39 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve. A német válogatottban utoljára 2023 novemberében játszott.

Dortmundi csapattársai, Emre Can, Karim Adeyemi és Julian Brandt szintén kimaradtak Nagelsmann 27 fős keretéből, amelyet 26-ra kell szűkíteni a torna kezdete előtt.

Németország az A-csoportban Skócia ellen kezdi meg szereplését, majd Magyarországgal és Svájccal csap össze a legjobb tizenhat közé jutásért.