Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: motiváltak és felszabadultak a magyar válogatott tagjai

A magyar válogatott a hétfői napon megkezdte a felkészülést a közelgő Európa-bajnokságra az MLSZ telki edzőközpontjában…

(Photo by Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott két hátvédje, Lang Ádám és Nagy Zsolt a csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt a nemzeti csapat felkészüléséről:

“Érezhető, hogy motiváltak és felszabadultak vagyunk. Az edzések kellő intenzitással zajlanak, mindenki megalkuvás nélkül teszi a dolgát. Nem lett volna értelme elutazni, akár ismét Ausztriába. Az itteni edzőközpontban minden lehetőségünk adott a felkészülésre” – vélekedett Lang.

“Vissza tudtam jönni a sérülés előtti formámba” – tette hozzá Nagy, aki az elmúlt hónapokban sérüléssel bajlódott.

Az Európa-bajnokságot megelőzően a magyar csapat június 4-én Írország ellen Dublinban, június 8-án pedig Izrael ellen Debrecenben vív felkészülési mérkőzést.

“Az írek ellen kemény csatára, komoly fizikális küzdelemre, nagy intenzitású mérkőzésre számítok. Az izraeliek pedig nem sokkal maradtak le selejtezőcsoportjukban a továbbjutásról” – osztotta meg várakozásait a felkészülési meccsek kapcsán a harmadik Európa-bajnokságára készülő Lang.

A magyar válogatott a június 14-én kezdődő németországi kontinensviadalon a házigazdák mellett Svájc és Skócia válogatottjával került egy csoportba.