Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edinson Cavani bejelentette, nem lép többet pályára az uruguayi válogatottban

A Boca Juniors uruguayi játékosa, Edinson Cavani hivatalos közösségi oldalain keresztül jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól. 

 (Photo by Tom Jenkins/Getty Images)

Edinson Cavani bejelentette, hogy visszavonul az uruguayi válogatottól, ami azt jelenti, hogy nem képviseli hazáját a nyári Copa Américán az Egyesült Államokban.

A 37 éves Cavani 136 mérkőzésen 58 gólt szerzett Uruguay színeiben, és tagja volt a 2011-es Copa Américát megnyerő csapatnak. A válogatottban szerzett góljai számát tekintve a második helyen áll régi csapattársa, Luis Suárez (68) mögött. Azóta azonban nem játszott a nemzeti csapatban, hogy a 2022-es világbajnokságon a csoportkörben kiestek.

„Szeretett Celeste, csak meg akarom köszönni azt a leckét, amit ez idő alatt kaptam tőled”

– írta Cavani a közösségi médiában.

„Nem leszek hosszú. Nem akarok sokat beszélni, de amit mondok, azt komolyan gondolom. Köszönöm minden egyes embernek, aki részese volt ennek az útnak az évek során. Áldott voltam és mindig is áldott leszek, hogy ezt a mezt viselhettem, ami azt képviseli, amit a világon a legjobban szeretek, a hazámat. Kétségkívül sok csodálatos év van mögöttem. Ezer mondanivalóm és emlékem van, de a mai napot a karrierem ezen új szakaszának szeretném szentelni, és mindent beleadni, hogy oda jussak, ahol most lennem kell. Úgy döntöttem, hogy félreállok, de a szívem még mindig dobog, ahogy akkor is, amikor először léptem pályára ebben a gyönyörű mezben. Nagy ölelést küldök minden szurkolómnak.”

A most a Boca Juniorsnál játszó Cavani hosszú karriert futott be Európában, leginkább a Paris Saint-Germainnél, ahol 200 gólt szerzett, és a klub minden idők legjobb góllövője volt, mielőtt tavaly Kylian Mbappé megelőzte.

Cavani az olaszországi Palermónál és Napolinál is játszott, majd rövid ideig a Manchester Unitednél és a Valenciánál is megfordult. Tavaly visszatért Dél-Amerikába, és az argentin óriás Boca Juniorshoz igazolt.

Uruguayt az Egyesült Államokkal, Bolíviával és Panamával sorsolták egy csoportba a június 20-án kezdődő Copa Americán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Edinson Cavani (@cavaniofficial21) által megosztott bejegyzés