Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított sikeredzőjével az Ipswich Town – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságba (Premier League) feljutó Ipswich Town hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy hosszabbítottak menedzserükkel. 

(Photo by Gareth Fuller/PA Images via Getty Images)

Az Ipswich Town megerősítette, hogy új, hosszú távú szerződést kötött Kieran McKenna jelenlegi menedzserre. A 38 éves szakember négyéves, 2028 nyaráig szóló kontraktust írt alá.

A Premier League újoncainak annak ellenére sikerült magukhoz kötni a magasan jegyzett edzőt, hogy máshonnan is komoly érdeklődés mutatkozott iránta, miután zsinórban két szezon alatt bejutottak az angol első osztályba a harmadosztályból (League One) a a másodosztályon (Championshipen keresztül.

„Rendkívül büszke vagyok, hogy új szerződést írtam alá a klubbal. Hihetetlen sikereket értünk el együtt az elmúlt két szezonban, és izgatottan várom a lehetőséget és a felelősséget, hogy 22 év után először én vezethetem ezt a fantasztikus klubot a Premier League-ben. A felkészülés és a tervezés az előttünk álló kihívásra azóta folyik, hogy május elején feljutottunk az élvonalba, és még rengeteg munka vár ránk az új szezon kezdete előtt, ami a klubnál mindenki számára izgalmas időszak. Nagyon boldog vagyok, hogy elköteleztem a jövőmet az Ipswich Townál, és izgatottan várom, hogy mi vár ránk, miközben együtt folytatjuk ezt az utat.”

McKennát erős jelöltnek tartptták Mauricio Pochettino utódjának a Chelsea-nél, de korábbi klubjával, a Manchester Uniteddel, valamint a Brighton & Hove Albionnal is szóba hozták Roberto De Zerbi helyére.

Korábban öt évet töltött a Manchester Unitednél, először az U18-as csapat edzőjeként, majd José Mourinho és Ole Gunnar Solskjaer háttércsapatának tagjaként. 2021-ben nevezték ki vezetőedzőnek az Ipswich csapatához, ahol a korábbi menedzsert, Paul Cookot váltotta, amikor a csapat a 12. helyen állt a League One-ban. A debütáló szezonjában a második helyre vezette az Ipswichet, majd 2023/24-ben megismételte ezt a bravúrt, és automatikus feljutott az első osztályba.