Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb-selejtezők: több hiányzója is lesz a magyar válogatottnak Svájc ellen

A magyar női válogatott hamarosan tovább folytatja szereplését az Európa-bajnoki selejtezőben…

A magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra bizakodva várja az Európa-bajnoki selejtezőcsoport legerősebb ellenfele, Svájc elleni mérkőzéseket:

Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon erős csapat ellen lépünk pályára, akik rendszeres vb- és Eb-szereplők. Pontosan tudjuk, hogy milyen játékerőt képviselnek, de a foci ezért szép, mert semmi nem lehetetlen, úgy fogunk kimenni a pályára, hogy mindent megteszünk a jó eredmény érdekében. Örömünkre szolgál, hogy egy újonc is csatlakozott a csapathoz, mégpedig az eddig a női U19-es válogatottban játszó Németh Adél.”

A magyar csapat az első két fordulóban egyetlen pontot szerzett, miután az azeriek elleni hazai döntetlen után Törökországban 2-1-es vereséget szenvedett. Ezzel szemben a következő ellenfél, Svájc mindkét eddigi meccsét megnyerte ugyanezen ellenfelekkel szemben.

Szarva dolgát nem könnyíti meg, hogy sérülés miatt hat játékosát nélkülöznie kell az első összecsapáson: Pongrácz Ágnes helyett Borók Dorina, Süle Dóra helyett Nagy Fanni, Vachter Fanni helyett Siklér Kinga, Kovács Laura helyett Ott Eszter és Siber Glória helyett az újonc Németh Adél került a keretbe, illetve szintén sérülés miatt a szövetségi kapitány Csányi Diánára sem számíthat.

A mieink először pénteken, Bielben, majd jövő kedden Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lépnek pályára Svájc ellen.