Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: Olaszország tizenegyesekkel győzte le Angliát

Szerdán és csütörtökön rendezték meg a negyeddöntőket a Cipruson zajló U17-es Európa-bajnokságon

(Photo by Piaras Ó Mídheach – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

A legelső negyeddöntőben Dánia U17 válogatottja 1-1-es döntetlen után tizengyesrúgásokkal múlta felül Csehország U17 együttesét. A mérkőzés első 70 percében nem született találat, majd a csehek Ondrej Penxa jóvoltából kerültek lépéselőnybe, ám a dánok Chidozie Obi révén tíz perc alatt egyenlíteni tudtak, így a rendes játékidő döntetlennel ért véget. A 90 perc után egyből jöhettek a tizenegyesek, ahol Moudry egyetlen hibája elég volt ahhoz, hogy az ötből öt lövést értékesítő Dánia jusson tovább a négy közé.

Csehország U17 – Dánia U17 1-1 (0-0) – tizenegyesekkel: 3-5
Gólszerzők: Penxa (71.), ill. C. Obi (82.)

A legtöbb gólt hozó negyeddöntőn Szerbia U17 3-2 arányban múlta felül Ausztria U17 csapatát egy végig kiélezett mérkőzésen. Az osztrákok részéről Oghenetejiri Adejenughure már az első percben eredményes volt, azonban Djordje Rankovic a negyedik minutumban egyenlített, majd az első félidő ráadásában a második góljával a vezetést is átvették a szerbek. A fordulást követően a kétgólos Rankovic előkészítéséből Mihajlo Cvetkovic már 3-1-re növelte a szerbek előnyét, Ausztria azonban továbbra sem adta fel. A hajrában Oghenetejiri Adejenughure a második gólját is bevitte, így szorossá tette a végjátékot, egyenlíteniük azonban nem sikerült.

Ausztria U17 – Szerbia U17 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Adejenughure (1., 79.), ill. Rankovic (4., 45+1.), Cvetkovic (55.)
Kiállítva:ill. U. Djordjevic (90+4.)

Ugyancsak bejutott a legjobb négy közé Portugália U17 együttese, miután luzitánok 2-1-re diadalmaskodtak a Lengyelország U17 elleni negyeddöntőben. A portugál fiatalok már az ötödik percben magukhoz ragadták az előnyt Eduardo Felicissimo révén, azonban a feljavuló lengyelek bő félóra elteltével egyenlíteni tudtak Michael Izunwanne góljával. A második félidőből negyedóra telt el, amikor a portugálok visszavették a vezetést, Rodrigo Mora találata pedig végül győztes gólnak bizonyult.

Portugália U17 – Lengyelország U17 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Felicissimo (5.), R. Mora (59.), ill. Izunwanne (34.)

A negyeddöntő sláger párosításában Olaszország U17 csapata 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel diadalmaskodott Anglia U17 felett. Már az első félidőben kialakult a rendes játékidő végéredménye egy gólváltásnak köszönhetően, ugyanis az Arsenal tehetsége, Ethan Nwaneri hiába szerezte meg a vezetést a “háromoroszlánosok” javára az első negyedóra végén, újabb negyedórával később az AC Milant erősítő Mattia Liberali egy nagyszerű szólógóllal kiegyenlítette a találkozó állását. A tizenegyespárbajban egyetlen lövés maradt ki, Harrison hibája az olaszok továbbjutását eredményezte.

Olaszország U17 – Anglia U17 1-1 (1-1) – tizenegyesekkel: 5-4
Gólszerzők: Liberali (29.), ill. Nwaneri (16.)

Az U17-es Európa-bajnokság elődöntőinek párosításai:

Dánia U17 – Olaszország U17
Szerbia U17 – Portugália U17

Az elődöntőket vasárnap rendezik Larnacában.