Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Carlo Ancelotti eldöntötte, hogy melyik kapus kezd a döntőben

Szombat este rendezik meg a Bajnokok Ligája döntőjét a Wembley stadionban a Real Madrid és a Borussia Dortmund között. A spanyol csapat edzője, Carlo Ancelotti bejelentette, hogy melyik kapusa fog kezdeni a kapuban. 

 (Photo by Burak Akbulut/Anadolu via Getty Images)

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője megerősítette, hogy Thibaut Courtois kezd a szombati, Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-döntőben a Wembley stadionban.

A 32 éves Courtois első Bajnokok Ligája-szereplése lesz a szezonban, miután két súlyos térdsérülés miatt szinte a teljes 2023/24-es szezont kihagyta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a belga válogatott játékos volt a döntő favoritja, miután karrierje egyik legnehezebb évét élte át, de a szezon végére, és egyik legfontosabb mérkőzésére felépült és segítheti csapatát.

Ez azt jelenti, hogy Andrij Lunyin, aki a klub döntőbe jutásának minden percét végigjátszotta a csoportkörtől kezdve, így viszont csak a kispadon kap majd helyet. Az ukrán válogatott játékost betegség hátráltatta, amely befolyásolta a szombati döntőre való felkészülését. Csütörtök este nem utazott el a madridiak többi tagjával, hogy ne fertőzhesse meg csapattársait, viszont szombaton csatlakozik a többiekhez.

„Lunyin influenzás volt, ami miatt nem tudott edzeni”

– mondta Ancelotti a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

„Holnap utazik hozzánk, és a kispadon lesz, így Courtois fog játszani. Az ilyen típusú meccseken az a legfontosabb, hogy a játékosok fejében világos elképzelés legyen arról, hogy mit kell tennünk a pályán. Minél világosabb vagyok, annál kevésbé lesz ideges a csapat.”

Lunyin Courtois-t helyettesítette, amíg a belga a súlyos térdsérüléséből lábadozott, és 21 mérkőzésen 17 alkalommal védett, ezzel segítve a Real Madridot a rekordot jelentő 36. La Liga-cím megszerzésében.