Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Frank Lampard a nagy esélyes a Burnley menedzseri posztjára – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint Frank Lampard újra edzői kihívások elé nézhet, mivel ő a kiszemeltje az angol élvonalból (Premier League) kieső Burnley menedzseri posztjára Vincent Kompany távozása után. 

(Photo by Warren Little/Getty Images)

A The Athletic információi szerint Frank Lampard esélyes arra, hogy Vincent Kompany Bayern Münchenbe igazolását követően a Burnley következő menedzsere legyen.

A Burnley Craig Bellamyt tette meg ideiglenes vezetőedzőnek, míg Mike Jackson lesz a helyettese, miközben a klub Kompany utódját keresi. Bellamy és Jackson a belga szakember stábjának tagja volt asszisztensként, illetve első csapat segédedzőjeként, de nem követték őt Németországba.

A 45 éves Lampard azóta nem vállalt edzői munkát, hogy Graham Potter menesztése után ideiglenesen, a 2022/23-as szezon végéig átvette a Chelsea irányítását. A korábbi angol középpályást kevesebb mint egy év után kirúgták utolsó állandó munkahelyéről, az Everton menedzsereként, de a Burnley potenciális érdeklődő jelöltjeként azonosították.

Korábban a Nottingham Forest korábbi menedzsere, Steve Coopert is szóba hozták a Burnley-vel, de ő tagadta a híreszteléseket.

„Vincent Kompany távozását követően aktívan dolgozunk azon, hogy megtaláljuk az állandó menedzserünket. Addig is a klub Craig Bellamyt helyezte az ideiglenes vezetőedzői és segédedzői szerepkörbe, akit Mike Jackson fog segíteni. Teljes mértékben bízunk Craigben és Mike-ban, és úgy gondoljuk, hogy széleskörű tapasztalatuk és a klub iránti mély ismereteik miatt tökéletes jelöltek a csapat vezetésére ebben a fontos időszakban. Az állandó vezetőedző személyével kapcsolatban a megfelelő időben további friss információkkal fogunk szolgálni.”

– írta a Burnley a hivatalos közleményében, amely csapat az angol másodosztályban (Championship) kezdi meg az új szezont, miután kiestek az élvonalból.