Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League-klub érdeklődik Jobe Bellinghamért – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Brentford csapata érdeklődik Jobe Bellingham iránt. 

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

A The Athletic információ szerint Brentford érdeklődik Jobe Bellingham leigazolása iránt a Sunderlandtől.

A 18 éves támadó középpályás ebben a szezonban 45 alkalommal lépett pályára az angol másodosztályban (Championship), amelyeken 7 alkalommal volt eredményes és egy gólpasszt is adott.

Bellingham a Birmingham Citynél kezdte pályafutását, akárcsak idősebb testvére, a Real Madridban játszó Jude, mielőtt 2023 júniusában a Sunderlandhez igazolt.

A Brentford figyelemmel kíséri az angol U19-es válogatott játékos karrierjét. A nyári átigazolási időszakban a Brentford prioritása a védelem fejlesztése, mivel az elsőszámú hátvédek, Rico Henry és Aaron Hickey is komoly sérüléssel bajlódik, de a középpálya is olyan terület, amely beruházást igényel.

Saman Ghoddos és Shandon Baptiste szerződésük lejártát követően távozott, míg Josh Dasilva elülső keresztszalag-sérüléséből (ACL) lábadozik.

Bellingham illik a Brentford átigazolási modelljébe, amely szerint fiatal, nagy potenciállal rendelkező játékosokat szerződtetnek és fejlesztenek. Keane Lewis-Pottert például 2022 júliusában szerződtették a Championshipben szereplő Hull Citytől 16 millió fontért.

A Brentford szereti azokat a játékosokat, akik több poszton is bevethetőek, mivel ez nagyobb taktikai rugalmasságot biztosít számukra, Bellingham pedig pont ilyen játékos.

A Sunderland nem tud semmilyen megkeresésről vagy hivatalos érdeklődésről a Brentford részéről.