Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: végleg megvette az RB Leipzig védőjét az AS Roma! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy végleg megvásárolták az RB Leipzigtől a 2023/24-es idény második felére kölcsönvett balhátvédet, Angelinót.

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Az AS Roma együttese a mai nap folyamán hivatalos közleményt adott ki, melyben bejelentették, hogy végleg megvették az RB Leipzig csapatától Angelino játékjogát. A spanyol játékos igen hányattatott éveket zárhat így most le, hiszen Marco Rose érkezésével az RB Leipzignél vált létszámfeletti játékossá a balhátvéd, aki ezt követően a 2022/23-as idényt a Hoffenheimnél töltötte kölcsönben, majd a nemrég véget érő szezon első felében a Galatasaray, a második részében pedig az AS Roma kölcsönjátékosa volt. A 27 éves futballista a szezon második felében a Roma mezében összesen 1279 percet töltött a pályán, a teljesítménye pedig meggyőzőnek bizonyult, a “Farkasok” vezetői ugyanis éltek a kölcsönszerződésében szereplő 5 millió eurós opciós vásárlási joggal. A hírek szerint a Roma korábbi, a Bournemouth frissen kinevezett sportigazgatója, Tiago Pinto megpróbálta Angelinót a szigetországba csábítani, ám a balhátvéd végül azt választotta, hogy marad az olasz fővárosban.

Angelino az AS Roma mezét összesen 20 alkalommal öltötte magára a 2023/2024-es idény második felében. Az 1279 pályán töltött játékperc alatt 1 gólpasszt osztott ki. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.