Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: egy kolumbiai és egy paraguayi csapat is megnyerte a csoportját – KÖRKÉP

A Libertadores-kupa csoportköre mellett az elmúlt napokban a második számú dél-amerikai versenysorozatban, a Copa Sudamericanában is lejátszották az utolsó forduló mérkőzéseit…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

A Copa Sudamericana csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában szinte minden kérdésre választ kaptunk, egy csoport kivétel megtudtuk a továbbjutókat, azonban a C csoportban két elmaradt meccset később pótolnak.

Két csapat nyerte meg veretlenül a csoportját, miután a brazil Cruzeiro és az argentin Belgrano egyaránt három-három győzelemmel és döntetlennel végzett négyese élén és jutott be egyenes ágon a legjobb 16 közé. Ugyancsak csoportelsőként végzett az argentin Racing Club és a Lanús, valamint a brazil Corinthians és a Fortaleza.

Az A csoportot a kolumbiai Independiente Medellín zárta az élen, amely ráadásul az egész csoportkörben a legtöbb, 16 gólt szerezte, ezzel maga mögé utasította a bolíviai Always Ready-t és az argentin Defensa y Justiciát.

A csoportkör legnagyobb meglepetéseként az E csoportban az utolsó fordulóban aratott sikerrel a paraguayi Ameliano megelőzte a brazil Athletico Paranaensét, így előbb az első, utóbbi a második helyen zárta a négyest. Eközben az argentin és brazil csapatok által is erősített csoportokban a Boca Juniors és a Red Bull Bragantino egyaránt csak második lett, ami azt jelenti, hogy a playoff-körben egy-egy Libertadores-kupa-csoportharmadikkal kell megmérkőzniük a nyolcaddöntőbe jutásért. Ezzel szemben a csoportelsők azonnal a legjobb 16 közé jutottak.

A C csoportban az Internacional két elhalasztott meccsét még a jövő héten pótolják, de az említett Belgrano már biztosan az első helyen végzett, csak annyi a kérdés, hogy az Inter meg tudja-e előzni a második helyért az ecuadori Delfínt.

Az egyenes kieséses szakasz ágrajzát hétfőn fogják kisorsolni.

Az A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

 

A B csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

A C csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A D csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

 

Az E csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

 

Az F csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

 

A G csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

 

A H csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!