Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Mexikó győzelemmel, Uruguay döntetlennel hangolt a Copa Américára – videóval

Péntekről szombatra virradóra két felkészülési mérkőzést játszottak az amerikai kontinensen a közelgő Copa Américán érdekelt csapatok…

(Photo by Justin Casterline/Getty Images)

A chicagói Soldier Fielden rendezett mérkőzésen Mexikó 1-0-ra győzött Bolívia ellen. A jóval magasabb játékerőt képviselő mexikó válogatott már a találkozó elejétől fölényben futballoztt, az első percekben Monreal fejelt közelről a kapufára. Ezt leszámítva viszont hiába nyomtak, nem sok érdemi lehetőség adódott előttük a vezetés megszerzésére, így az első etap gól nélküli döntetlennel ért véget. A szünet után viszont hamar megtört a jég, Mexikó már a 47. percben bevitte a vezetést érő találatot, amikor Monreal balról befelé cselezett, elegáns visszagurításából pedig Edson Álvarez helyezett az ötösről a hálóba. Ugyan Mexikó akár további gólokat is szerezhetett volna, Lampe kapus a továbbiakban hibátlanul védte a bolíviai ketrecet. A La Verde előtt csak elvétve adódtak lehetőségek, nem igazán volt reális esély az egyenlítésre, azonban Mexikó sem tudott újabb gólt szerezni.

Mexikó – Bolívia 1-0 (0-0)
Gólszerző: E. Álvarez (47.), ill.

 

Eközben Costa Rica és Uruguay gól nélküli döntetlent játszott egymással San Joséban. Az első játékrész nagy részében a hazai csapat támadott, az első sorban az otthon játszókra építő, tartalékosabb uruguayi válogatott inkább a kontrákra rendezkedett be. A csapatok előtt kevés lehetőség adódott a gólszerzésre. Az első félidő hajrájában Costa Rica tizenegyeshez jutott, a Mexikóban játszó Calvo azonban a kapufát találta el. A második félidőben valamivel kiegyenlítettebb mezőnyjáték dúlt, de továbbra is Costa Rica bizonyult aktívabbnak, az uruguayiak bár valamivel többet próbálkoztak, kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak. Ellenben a hazaiak akcióiból is hiányzott az átütő erő, R. Rodríguez kapusnak sem sok védeni valója akadt. A Celeste soraiban az utolsó tíz percben pályára lépett a válogatottban félprofiként meghívott Walter Domínguez, de ő sem tudta érdemben segíteni a Bielsa-csapatot.

Costa Rica – Uruguay 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!