Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megvan, hol játszhatja a hazai meccseit az újonc csapat – sajtóhír

Az olasz másodosztályból (Serie B) frissen feljutó Como várhatóan a szezon elején nem tudja a saját stadionjában játszani a hazai meccset az élvonalban…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A Football Italia beszámolójából kiderült, hogy a tervek szerint a nyáron korszerűsítik a másodosztályból feljutó Como stadionját annak érdekében, hogy a Serie A 2024-2025-ös szezonjában a Stadio Giuseppe Sinigagliában vívják hazai meccseket, azonban az idény elején minden bizonnyal még Veronában fogadhatják ellenfeleiket.

A Como lassan százéves stadionját utoljára 2002-ben korszerűsítették, azóta alig több mint 7 ezer fő befogadására alkalmas, több lelátórészt ki kell cserélni annak érdekében, hogy megfeleljen a Serie A kritériumainak.

A Lariani ősszel a 15. szezonját kezdheti meg az első osztályban, ahol utoljára a 2002-2003-as idényben járt, amikor mindössze négy győzelemmel esett ki. Azóta a Como több alkalommal is lezuhant a negyedosztályig, három éve a második vonalban szerepelt, a jelenlegi brit tulajdonosok vezetésével azonban nagyra törő célokat fogalmaztak meg, melyek egyik legfontosabb állomását most meg is valósították a feljutással.

A hírek szerint a Hellas Verona már áldását adta rá, hogy az újonc használja a Stadio Marcantonio Bentegodit, azonban a helyi hatóságoknak még ugyancsak engedélyeznük kell a stadion birtokba vételét. Amennyiben a munkálatok jól haladnak, akkor csak az első néhány hazai meccset kell “albérletben” játszaniuk.