Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kétszer is felállt hátrányból, mégis pont nélkül maradt az idényzárón az Atalanta! – videóval

Utolsó mérkőzéséhez érkezett az olasz bajnokság (Serie A) 2023/2024-es idénye, miután ma tudták bepótolni a 29. fordulóból elhalasztott Atalanta – Fiorentina találkozót.

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Rendkívül eseménydús első 20 percet produkáltak a csapatok a bajnokság zárómérkőzésén. A vezetést a 6. percben szerezte meg a Fiorentina, miután Castrovili balról érkező beadását Belotti két védő közül kibújva a bal alsóba fejelte, 0-1! Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, a 12. minutumban ugyanis Lookman tudott meglódulni De Ketelaere kiugratásával, majd a kapujából kirobbanó Martinelli felett higgadtan átpöckölte a játékszert, 1-1! A 19. percben ismét a Fiorentina szerezte meg a vezetést, ekkor újból a bal oldalról, ezúttal Biraghitól érkezett egy beadás, amit González senkitől sem zavartatva kapásból kapura tudott lőni, a labda pedig a kapufa érintésével a hálóba vágódott, 1-2! Az Atalantának azonban erre is volt válasza! A 32. percben Lookman passza után Scalvini vállalkozott lövésre 20 méterről, és a vizes talajon felgyorsuló labda, nagy erővel vágódott a rövid alsóba, 2-2! A szünetre viszont úgy mehettek a felek, hogy a Fiorentina volt előnyben. A ráadás utolsó pillanataiban szögletet végezhettek el a “Violák”, aminek a végén egy lövés után Belotti elé pattant a labda, ő pedig két méterről a hálóba passzolt, 2-3!

A második játékrész első percében közel járt az Atalanta ahhoz, hogy a mérkőzés folyamán harmadszor is egyenlítsenek, De Ketelaere élesen érkező beívelése azonban centikkel a hosszú kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 48. percben aztán Duncan tudott kilépni a védők közül egy kiváló indítással, ám miután kicselezte a kapust túlságosan kisodródott, a lövése pedig csak az oldalhálót érintette. A 64. minutumban ismét közel járt az egyenlítéshez az Atalanta, Miranchuk azonban 13 méterről ígéretes helyzetben nem találta el a kaput. A játékrész második fele nem hozott nagy helyzeteket, az újabb nagy lehetőségig a 93. percig kellett várni, amikor Scamacca fejesét tolta ki nagy bravúrral a léc alól Martinelli. Ezen kívül viszont már nem alakult ki újabb nagy helyzet, így a Fioretina győzelemmel zárta a szezont, az Atalanta pedig a 4. helyen végzett a bajnokságban.

Atalanta – Fiorentina 2-3 (2-3)
Helyszín:
Gewiss Stadion Vezette: D. Orsato
Gólszerzők:
Lookman (12.), Scalvini (32.) ill. Belotti (6., 45+1.), González (19.)
Sárga lapok: -ill. Martinez Quarta (75.), Ranieri (85.)
Kiállítás:ill.-

Atalanta: Carnesecchi – Scalvini (Hateboer 84.), Hien, Toloi (Djimsiti 74.) – Ruggeri, Ederson, Pasalic, Holm (Miranchuk 57.) – Koopmeiners, De Ketelaere (Touré 74.) – Lookman (Scamacca 56.) Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Fiorentina: Martinelli – Kayode (Faraoni 88.), Martinez Quarta, Ranieri, Biraghi – Lopez, Duncan (Ikoné 77.) – González (Barák 88.), Beltrán (Infantino 77.), Castrovilli (Kouamé 66.) – Belotti Vezetőedző: Vincenzo Italiano

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság végeredménye:

Az állást biztosítja a Sofascore