Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Real Madrid és a Dortmund játékosai mellett egy-egy Bayern, PSG és City játékos is bekerült a szezon álomcsapatába

A 2023/24-es Bajnokok Ligája-szezont a Real Madrid nyerte, az UEFA viszont most bejelentette az idény álomcsapatát, amelyben nem csak a spanyol klub játékosai kaptak helyet.

(Photo by ANP via Getty Images)

Szombaton rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét, amelyen a Real Madrid legyőzte a Borussia Dortmundot. Az UEFA most megnevezte a torna legjobb játékosaiból álló álomcsapatát.

A kapusposztra a BL-döntős németek kapusát, Gregor Kobelt választottak. Csapattársai közül Mats Hummels, Ian Maatsen és Marcel Sabitzer is helyet kapott a tizenegy játékos között. Az elődöntős Bayern Münchenből csak egy játékos, Harry Kane került be a csapatba, aki a BL-szezon gólkirálya lett 8 góllal. Éppen ennyit szerzett a PSG színeiben, Kylian Mbappé is – akkor immáron már a Real Madrid játékosa – ő azonban nem fért fel a listára, míg csapattársa, Vitinha igen. A Manchester Cityt egyetlen játékos képviseli, Phil Phoden személyében, a többi poszton pedig a Bajnokok Ligáját megnyerő Real Madrid játékosai állnak: Dani Carvajal, Antonio Rüdiger, Jude Bellingham és Vinícius Junior.

A Bajnokok Ligája álomcsapata:

Kapus: Gregor Kobel (Borussia Dortmund)
Védők: Dani Carvajal (Real Madrid), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Ian Maatsen (Borussia Dortmund)
Középpályások: Vitinha (PSG), Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund), Jude Bellingham (Real Madrid)
Támadók: Phil Foden (Manchester City), Vinícius Junior (Real Madrid), Harry Kane (Bayern München)