Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: súlyos sérülése miatt lemarad a tornáról az Atalanta védője

Az Atalanta 3-2-re kikapott a Fiorentina ellen az olasz bajnokság (Serie A) idénybeli utolsó mérkőzésén…

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Az Atalanta számára még a vereségnél is súlyosabb csapás, hogy a bergamóiak a Fiorentina elleni találkozó hajrájában térdsérülés miatt elvesztették fiatal hátvédjüket, Giorgio Scalvinit. Később a klub megerősítette, hogy a mérkőzésen gólt is szerző 20 éves hátvéd bal térdében szalagszakadás történt, így hosszabb kihagyásra számíthat és az Európa-bajnokságot is kihagyni kényszerül.

Scalvini a 2023-2024-es idényben 44 mérkőzésen lépett pályára az El-győztes csapat színeiben és fiatal kora ellenére az olasz válogatottnak is rendszeres szereplője volt az utóbbi időben.

Az Eb-címvédő Azzurri szövetségi kapitánya, Luciano Spalletti eredetileg 30 fős bő keretet jelölt ki az összetartásra, amelyet később fog 26 fősre szükíteni. A névsorból már korábban kidőlt egy másik hátvéd, a rutinos Francesco Acerbi helyére Federico Gattit hívták be a múlt héten.

Az olasz csapat a covercianói edzőközpontban táborozik, majd a torna előtt június 4-én Törökország ellen, 9-én pedig Bosznia-Hercegovinával vívnak felkészülési mérkőzést. Spalletti csapata az Eb “halálcsoportjába” került Spanyolország, Horvátország és Albánia társaságában.

Az olasz válogatott aktuális kerete

Kapusok: Gianluigi Donnarumma (Paris Saint Germain – Franciaország), Alex Meret (Napoli), Ivan Provedel (Lazio), Guglielmo Vicario (Tottenham –Anglia)
Hátvédek: Alessandro Bastoni (Internazionale), Raoul Bellanova (Torino), Alessandro Buongiorno (Torino), Riccardo Calafiori (Bologna), Andrea Cambiaso (Juventus), Matteo Darmian (Internazionale), Giovanni Di Lorenzo (Napoli) , Federico Dimarco (Internazionale), Federico Gatti (Juventus), Gianluca Mancini (Roma)
Középpályások: Nicolò Barella (Internazionale), Bryan Cristante (Roma), Nicolò Fagioli (Juventus), Michael Folorunsho (Hellas Verona), Davide Frattesi (Internazionale), Jorginho (Arsenal – Anglia), Lorenzo Pellegrini (Roma), Samuele Ricci (Torino)
Támadók: Federico Chiesa (Juventus), Stephan El Shaarawy (Roma), Riccardo Orsolini (Bologna), Giacomo Raspadori (Napoli), Mateo Retegui (Genoa), Gianluca Scamacca (Atalanta), Mattia Zaccagni (Lazio)