Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Anglia győzelemmel hangolt, Németország nem tudott gólt lőni az ukránoknak – eredmények, összefoglaló

Elkezdődtek az utolsó felkészülési mérkőzések a június 14-én induló németországi Európa-bajnokság előtt. Pályára léptek a magyar válogatott csoportellenfelei, Németország és Skócia is, míg a torna egyik nagy esélyesének tartott Anglia is.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Anglia Bosznia-Hercegovinát fogadta Newcastle-ben, a St. James Parkban. Végig jobban játszottak az angolok, de a gólig sokáig kellett várni, egészen a 60. percig, amikor is büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Palmer értékesített. Végül simán behúzták a mérkőzést, amit a 85. percben le először Alexander-Arnold találatával, majd a 89. percben Kane góljával zártak le.

Németország Ukrajnát fogadta Nürnbergben. Az első félidőben még az ukránok tudtak veszélyeztetni, és valamilyen szinten fel tudták venni a harcot a németekkel, de gól egyik oldalon sem jött össze. A második félidőben már sokkal jobbak voltak a hazaiak, ám ezt a fölényt sem tudták gólra váltani, így maradt a döntetlen.

Skócia hozta a kötelezőt Gibraltár ellen. Hatalmas fölényben játszottak a skótok az első félidőben, de gólt lőni nem tudtak. A második játékrészben már kevesebb helyzetük volt, de sokkal jobb lett a helyzetkihasználásuk, és az 58. percben érkezett is a vezetés Christie találatával, amit még Adams egészített ki a 85. percben McGinn passza után.

Horvátország is simán győzött Észak-Macedónia ellen. Az első félidőben már kétgólos előnyre tettek szert a horvátok Majer duplájával, de a második játékrészben is fölényben játszottak, majd a 70. percben Pasalic volt eredményes, góljával pedig beállította a végeredményt.

Albánia Liechtensteint fogadta hazai pályán a felkészülés részeként. Már a 37. percben vezetést is szereztek az albánok Broja találatával, majd az előnyt a szünet után szinte rögtön, a 47. percben Asani növelte. A 67. percben még Muci is betalált, így simán győzték le a miniállam válogatottját.

Eredmények: 

Anglia – Bosznia-Hercegovina 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Palmer (60. – büntetőből) ill. –

Németország – Ukrajna 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

Skócia – Gibraltár 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Christie (58.), Adams (58.) ill. –

Horvátország – Észak-Macedónia 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Majer (10. 45.), Pasalic (79.) ill. –

Albánia – Liechtenstein 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Broja (31.), Asani (47.), Muci (67.) ill. –