Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga2: négy év után feljutott az első osztályba a Leganés

Vasárnap rendezték meg a spanyol másodosztályú bajnokság (La Liga) utolsó fordulójának mérkőzéseit…

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

A Real Valladolid feljutása után a spanyol másodosztályú utolsó, 42. fordulójában aratott győzelmével eldőlt, hogy a Leganés lett a bajnokság másik automatikus feljutója, amely bajnokként zárta a 2023-2024-es szezont, megelőzve a már feljutó lila-fehéreket.

A madridi csapat 2016 és 2020 között zsinórban négy szezont húzott le az élvonalban, most pedig négy év távollétet követően jutott vissza.

A harmadiktól a hatodik helyig végző csapatok a rájátszásban küzdhetnek a feljutásért, melynek végső győztes ősszel a La Ligában versenyezhet. A harmadik helyen az Eibar végzett, negyedik lett az Espanyol, valamint bejutott még a két asztúriai ellenlábas, az ötödik Sporting Gijón és a hatodik Real Oviedo, azonban a Racing Santander lemaradt a playoffról. A rájátszás a június 8-9-i hétvégén veszi kezdetét.

Olyan közelmúltban az első osztályban is szereplő csapatok, mint az Elche, a Levante és a Real Zaragoza csak a középmezőnyben végeztek. Eközben a Villarreal B, az Andorra FC, az Alcorcón és az Amorebieta kiesett a második vonalból.

Mindeközben a La Ligából a Cádiz, az Almería és a Granada esett ki a 2023-2024-es idény végeztével.

A bajnokság végeredménye

Standings provided by Sofascore