Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: drámai körülmények közt vesztette el első osztályú tagságát a Metz

Vasárnap rendezték a francia bajnokság (Ligue 1) osztályozójának döntőjét az elmúlt idényben élvonalbeli Metz és a másodosztályú Saint-Étienne között…

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Miután a döntőpárharc első mérkőzésén a Saint-Étienne hazai pályán 2-1-re győzött a Metz ellen, a bordómezeseknek hazai pályán győzniük kellett a bennmaradásért. A visszavágón Bölöni László csapata már az első percekben emberhátrányba került, ennek ellenére kétgólos vezetést szerzett, ám a vendégek szépítettek és kiharcolták a hosszabbítást, majd a 117. percben újabb gólt szereztek, és a 2-2-es döntetlennel feljutottak.

A Metz erdélyi származású vezetőedzője, Bölöni László szomorú volt a kiesés után:

“Elképesztő meccs volt, amelyben voltunk a magasban, majd a mélyben is. Amúgy összességében több volt jó pillanatokból. Elképzelhetik, mekkora a szomorúság az öltözőben, mennyire levertek a játékosok. Vannak, akik lehajtott fejjel ülnek, vannak, akik küszködnek a könnyeikkel, és vannak, akik el is sírják magukat. És ilyenkor is meg kell találni a megfelelő szavakat. Az igazság az, hogy gratuláltam a játékosaimnak ahhoz a rendkívüli fizikai és lelki helytálláshoz, amit a százhúsz perc alatt tanúsítottak, szinte végig emberhátrányban. A hosszabbításban újra megszerezhettük volna a vezetést, de Van den Kerkhof 98. percbeli beadásánál Atta nem járt sikerrel. Bármekkora erőfeszítést is tettünk, nem volt elég. Próbáljuk feldolgozni a történteket, hogy erősebbekké váljunk, és újra felemelhessük a fejünket.”

A 71 éves vezetőedző két éve irányítja a Metzt, melyet feljuttatott az élvonalba és tavaly 2025-ig meghosszabbították a szerződését, így vélhetően a másodosztályba is követni fogja az együttest.