Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: az írek győzni akarnak a magyar válogatott ellen

A magyar válogatott kedd este Írország vendégeként játszik felkészülési mérkőzést az Európa-bajnokságot megelőzően…

(Photo By Brendan Moran/Sportsfile via Getty Images)

Marco Rossi mellett az ír válogatott megbízott kapitánya, John O’Shea ugyancsak bizakodva várja a két csapat kedd esti mérkőzését:

“Bármilyen meccsre is készülök, mindig nyerni akarok. Így volt ez márciusban Belgium és Svájc ellen, így van ez most is Magyarországgal szemben. Régen nyert már a válogatottunk, le akarjuk győzni a magyarokat. Különösen hazai pályán kell halmoznunk a sikereket, mert ezek révén visszajön az önbizalmunk. Győztes meccsekre van szükségünk az előrelépéshez.”

“Remélem, a következő napokban, hetekben tisztul a kép. A játékosok, a szurkolók és én is szeretnék világosan látni. Most azonban csak a keddi meccsre fókuszálunk” – tette hozzá a jövőjéről az egykori hátvéd, aki kapcsán egyelőre nem döntöttek, hogy hosszabb távon is marad-e a posztján vagy más váltja kapitányként.

Gavin Bazunura, Nathan Collinsra, Chiedozie Ogbenére és Evan Fergusonra nem számíthat a kapitány a magyarok elleni találkozón, és az utolsó pillanatban Andrew Omobamidele is kiesett combsérülése miatt. A fiatal Bosun Lawalt viszont meghívta a felnőttkeretbe az U21-es csapattól, így a Celtic védője akár pályára is léphet Magyarország ellen.

“Sajnálom, hogy elveszítettük Andrew Omobamidelét, az edzésen rúgást kapott a combjára. Jól kezdődött az idénye a Nottingham Forestnél, ám a végén kevesebbet játszott. A magyarok és a portugálok elleni felkészülési meccsen bőven kapott volna lehetőséget, így viszont Bosun Lawal lesz ott a keretben, aki remekül beilleszkedett” – tette hozzá O’Shea.

Az Írország-Magyarország felkészülési mérkőzést kedd este 20:45-től rendezik Dublinban.