Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: Fabio Grosso veszi át a Serie A-ból kiesett együttes irányítását! – hivatalos

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból (Serie A) hosszú évek után kiesett Sassuolo hivatalos közleményében tudatta, hogy Fabio Grosso veszi át a csapat irányítását a 2024/2025-ös szezontól…

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

A Sassuolo hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy Fabio Grosso lesz a következő idénytől a klub új vezetőedzője. Az élvonalból kiesett együttes 2026 nyaráig szóló szerződést kötött a tapasztalt olasz szakemberrel, aki legutóbb az Olympique Lyont irányította. Grosso egyébként Davide Ballardini helyét veszi át, akit a Sassuolo a szezon közben nevezett ki. 

Fabio Grosso 2014-2017-ig a Juventus U19-es együttesének az élén dolgozott, majd 2017 nyarán a Serie B-s Bari kispadjára ülhetett le. A csapatot a 7. helyre vezette, mely rájátszást ért, az élvonalba való feljutás azonban elmaradt. Ezt követően a Hellas Verona vezetőedzője lett, azonban a 2018/2019-es kiírást nem vele fejezte be a klub az egyre inkább rossz teljesítmény miatt. Később volt a Sion és a Brescia trénere, de egyik gárdánál sem alkotott maradandót. A 2020/2021-es szezon végéhez közeledve a Frosinone nevezte ki Grossot. A 2021/2022-es idényt a stabil középmezőnyben zárta a klub, majd a 2022/2023-as kiírás során bajnoki címre vezette a Frosinonét a Serie B-ben, azonban az élvonalban már nem maradt a kispadon. Legutóbb az Olympique Lyon élén dolgozott, azonban mindössze 7 találkozót követően felállt posztjáról.