Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem engedi el világbajnokát a Chelsea az olimpiára – sajtóhír

Miután az argentin válogatott kijutott az idei olimpiára, szóba került, hogy a világbajnok felnőtt csapat több rutinos játékosa részt vegyen a játékokon…

(Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)

Gastón Edul megerősítette, hogy a Chelsea nem engedi el az olimpiai játékokra Enzo Fernándezt, így hiába lenne a kora alapján elérhető, nem számíthat rá az argentin U23-as válogatott szövetségi edzője, Javier Mascherano csapata a párizsi viadalon.

A szabályok értelmében az olimpiai keretekben a 23 évesnél nem idősebb játékosok mellett három idősebb labdarúgó lehet jelen túlkorosként. Az már korábban eldőlt, hogy túlkorosként Nicolás Otamendi (Benfica) és Julián Álvarez (Manchester City) részt vehet a tornán, a harmadik ilyen játékos Emiliano Martínez lehetne, de az Aston Villa egyelőre nem bólintott rá a kapus játékára.

Ugyanakkor Valentín Barco szerepléséhez zöld utat adott a Brighton, viszont a Manchester United sincs elragadtatva attól, hogy Alejandro Garnacho szerepeljen a tornán, és a jelek szerint ők sem fogják elengedni játékosukat.

Az argentin válogatott eddig kilenc alkalommal vett részt az olimpián. Az Albiceleste a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi játékokok labdarúgó-tornáját megnyerte, míg az 1928-as amszterdami és az 1996-os atlantai játékokon ezüstérmes lett. A legutóbbi két alkalommal, 2016-ban és 2021-ben egyaránt a csoportkör jelentette a végállomást. Joggal reménykedhetnek benne, hogy ezúttal ennél sikeresebb lehet, és az ütőképesnek tűnő csapatnak akár a végső győzelemre is lehet esélye.

Mascherano csapata Marokkóval, Ukrajnával és Irakkal versenyezhet egy csoportban. Az idei olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornája mérkőzéseit július 24-től augusztus 10-ig rendezik hét franciaországi stadionban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!