Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négy játékos is távozik a Tottenhamtől a nyáron – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur csapata hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy négy játékosuk is távozik.

 (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

A Tottenham Hotspur megerősítette Ryan Sessegnon, Eric Dier, Ivan Perisic és Japhet Tanganga távozását. Mind a négyen szerződésük június 30-i lejártával távoznak a klubtól.

A 30 éves Dier 2014-ben csatlakozott a Tottenhamhez a Sportingtól, és egy évtizedes észak-londoni tartózkodása alatt 365 alkalommal lépett pályára a csapatban. Miután az elmúlt szezonban nem igazán számítottak rá, a védő 2024 januárjában kölcsönbe a Bayern Münchenhez szerződött, idén nyáron pedig véglegesen csatlakozik a német csapathoz.

A 35 éves Perisic két szezont töltött a Tottenhamnél, miután 2022 nyarán az Intertől Londonba igazolt. Összesen 50 alkalommal lépett pályára, de 2023 szeptemberében elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Miután felépült a sérüléséből, 2024 januárjában kölcsönben visszatért korábbi csapatához, a Hajduk Splithez, vissza szülőhazájába, Horvátországba.

A 24 éves Sessegnon 2019-ben csatlakozott a Tottenhamhez a Fulhamtől, de folyamatosan sérülések hátráltatták. A védőnek februárban megműtötték a jobb combhajlítóját is. Mindössze 57 alkalommal lépett pályára a Tottenham színeiben, és utoljára a januári, Burnley elleni 1-0-s FA-győzelem alkalmával csereként beállva szerepelt utoljára a klub színeiben.

A 25 éves Tanganga a Spurs akadémiája után 50 alkalommal lépett pályára az első csapatban. 2023-ban az Augsburghoz került kölcsönben, legutóbb pedig 18 alkalommal lépett pályára a Championshipben a Millwall színeiben, miután 2024 januárjában kölcsönbe csatlakozott hozzájuk.

“Megerősítjük, hogy Japhet Tanganga, Ryan Sessegnon, Eric Dier és Ivan Perisic távozik a klubtól szerződésük lejártát követően. Köszönjük Japhetnek, Ryannek, Ericnek és Ivannak a klubnál végzett munkájukat, és a legjobbakat kívánjuk nekik a jövőre nézve”

– Arta a Tottenham a hivatalos közleményében.