Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kinevezte új vezetőedzőjét a Fiorentina! – hivatalos

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina hivatalos közleményében tudatta, hogy Raffaele Palladino veszi át a csapat irányítását a következő szezontól…

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

A korábbi híreknek megfelelően Raffaele Palladino ül le Vincenzo Italiano megüresedett helyére a Fiorentina élén a 2024/2025-ös idénytől. A firenzei gárda 2+1 évre szóló szerződést kötött újdonsült vezetőedzőjével, aki az elmúlt két szezonban a Monzát irányította. Italiano irányításával a Fiorentina egyébként kétszer is bejutott a Konferencialiga döntőjébe, de tanítványai mindkét alkalommal vereséget szenvedtek, emellett egyszer az Olasz Kupa fináléjában is bekerültek, azonban a ‘Violák’ ott szintén alulmaradtak. 

Raffaele Palladino játékosként többek között megfordult a Genoában, a Juventusban és a Parmában, továbbá háromszor az olasz válogatott szerelését is felhúzhatta magára. Edzői pályafutását a Monza utánpótlásában kezdte el, mielőtt kinevezték a felnőtt csapat élére az U19-es együttest irányította. Palladino összesen 73 mérkőzésen ült a Monza kispadján, ezek közül 26 találkozót megnyert a klub, 21-szer játszott döntetlent, míg 26-szor vereséget szenvedett.